Бен Барнс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Бен Барнс
Ben Barnes
Бен Барнс през 2013 г.
Бен Барнс през 2013 г.
РоденБенджамин Томас Барнс
20 август 1981 г. (42 г.)
Активност2006 -
Уебсайт
Бен Барнс в Общомедия

Бен Барнс (на английски: Ben Barnes) е английски актьор. Най-известната му роля е като Каспиан Х във филмовата поредица „Хрониките на Нарния“. Дебютира в игралното кино във филма по романа на Нийл ГеймънЗвезден прах“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Бен Барнс е роден на 20 август 1981 г. Израснал е в семейството на баща психиатър и майка психоаналитик. Има и по-малък брат на име Джак.

Като 15-годишен започва да пее в училищния хор и да играе в училищни мюзикъли. Завършва Университета Кингстън. Кариерата му започва в театъра, където получава малки роли. Тъй като кариерата му на актьор в театъра не върви много добре, Бен е принуден да работи като сервитьор в заведения. По-късно получава епизодична роля в сериала „Лекари“ (2006). След това Бен участва във филмите „По-голям от Бен“, „Звезден прах“ (където си партнира с Робърт де Ниро и Мишел Пфайфър), „Лесно целомъдрие“ (където партньори са му Джесика Бийл и Колин Фърт), „Дориан Грей“ (филм по книгата „Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд, Бен изпълнява главна роля), а през 2011 г. участва в „Да убием Боно“. Но въпреки всичките главни роли, които Бен е изиграл ролята, която го изпраща на върха е ролята му на Принц Каспиан в „Хрониките на Нарния: Принц Каспиан“ и „Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване“.

Частична филмография[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]