Марио Симаро

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Марио Симаро
Mario Antonio Cimarro Paz
РоденМарио Антонио Симаро Пас
1 юни 1971 г.  (на 52 г.)
Активност1995–
Брачен партньорНаталия Страйгнард (1998–2006)
МестожителствоЮжна Калифорния
Значими ролиХуан Рейес
(Трима братя, три сестри‎)
Хуан дел Монте
(Наследниците дел Монте)
УебсайтMario Cimarro
Марио Симаро в Общомедия

Марио Антонио Симаро Пас (на испански: Mario Cimarro) e кубински актьор, известен с участията си в теленовелите Узурпаторката, Дивата котка, Трима братя, три сестри и Втори шанс.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Марио Симаро е роден в Куба през 1971 г. в семейството на Антонио Луис Симаро и Мария Каридад Пас, които имат и дъщеря – Мария Антония.

През 1994 г. Симаро взима всичките си спестявания и успява да емигрира в Мексико, за да стане актьор. Там учи актьорско майсторство. Присъединява се към компания Телевиса, където участва в теленовелите Добри хора, режисирана от Франсиско Франко и продуцирана от Луси Ороско, и Узурпаторката, режисирана от Беатрис Шеридан и продуцирана от Салвадор Мехия, втората е световноизвестна теленовела, в която Марио играе ролята на Лусиано Алкантара, любовника на Паола Брачо, която роля е изиграна от Габриела Спаник.

През 1998 г. участва в теленовелата Жената на моя живот, където си партнира с венесуелската актриса Наталия Страйгнард. По време на снимките двамата започват връзка и през 1999 г. се женят, а бракът им продължава до 2006 г., когато се развеждат.

Няколко месеца по-късно, младото семейство се връща в Мексико, където Марио участва в теленовелата Къщата на плажа, режисирана от Енрике Гомес Вадийо и Моника Мигел. През 2000 г. Марио заминава за Аржентина, за да участва заедно с Диего Рамос в теленовелата Amor latino.

През 2002 г. Симаро пристига в Маями, за да участва в теленовелата Дивата котка, в която играе ролята на Луис Мария Арисменди, млад милионер, който след загубата на съпругата си се влюбва в бедно и непокорно момиче. Година по-късно се присъединява към компания Телемундо, за да участва в теленовелата Трима братя, три сестри, изпълнявайки ролята на Хуан Рейес, силен и борбен мъж, влюбен в най-голямата сестра на семейство Елисондо - Норма, която роля е изиграна от Дана Гарсия.

През 2009 г. Телевиса наема Симаро, за да вземе участие в теленовелата Море от любов, режисирана от Ерик Моралес и продуцирана от Натали Лартио, но заради вътрешни конфликти Симаро е уволнен от Лартио 40 сцени преди финала на проекта.[1]

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Теленовели[редактиране | редактиране на кода]

Филми[редактиране | редактиране на кода]

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]