Мишел Родригес

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мишел Родригес
Mayte Michelle Rodriguez
Мишел Родригес през 2013 година
Мишел Родригес през 2013 година
Родена
12 юли 1978 г. (45 г.)
Значими ролиЛети Ортис
(„Бързи и яростни“)
Уебсайт
Мишел Родригес в Общомедия

Майте Мишел Родригес (на испански: Mayte Michelle Rodriguez) е американска актриса, родена на 12 юли 1978 г. в Бекстър Каунти, Тексас. Известна е с участието си в блокбъстърите „Бързи и яростни“, „Бърз и яростен“, „Заразно зло“, „Аватар“, както и с ролята си в телевизионния сериал „Изгубени“.[1]

Ранен живот[редактиране | редактиране на кода]

Майте Мишел Родригес е родена на 12 юли 1978 г. в Тексас, САЩ. Дъщеря е на доминиканка и пуерториканец. Има двама по-големи братя близнаци. По време на детството се мести първо в Доминиканската република, след това в Пуерто Рико, а на 11 г. в Ню Джърси.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Първата си роля Родригес получава през 2000 г. във филма „Боксьорката“. Налага ѝ се да тренира 5 месеца и да се конкурира с още 350 момичета за ролята, но все пак е избрана. След това Мишел изиграва ролята на Лети във филма „Бързи и яростни“ заедно с Вин Дизел. Следват филмте: „Заразно зло“, „Специален отряд“, „Изгубени“, „Битка в Сиатъл“, „Бърз и яростен“, "Бързи и яростни 6, „Аватар“.

Родригес също се изявява и като писател и продуцент.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

През 2001 г., след премиерата на „Бързи и яростни“ става ясно, че Мишел Родригес има връзка с актьора Вин Дизел. През 2003 г. e заснета да се целува с тогавашния приятел на певицата Кайли Миноуг – Оливие Мартинес. През 2006 г. има връзка с Колин Фарел. През 2007 г. отново е засечена с Оливие Мартинес този път в ресторант в Лос Анджелис. През 2014 г. Мишел обявява публично интимната си връзка с манекенката и актриса Кара Делевин. По-късно се разделя с нея и има връзка със Зак Ефрон.

Частична филмография[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]