Лекции за Богочовечеството (Соловьов): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-ru}} => {{lang|ru}}
мРедакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''„Лекции за Богочовечеството“''' ({{lang|ru|Чтения о Богочеловечестве}}) е съчинение на руския философ [[Владимир Соловьов]]. Писано е през периода 1877-1881 г. и представлява цикъл от 12 лекции, четени в [[Санкт Петербург]]. Първата лекция е четена на 10 март 1878 г., като сред присъстващите са [[Фьодор Достоевски]], [[Лев Толстой]] и др.
'''„Лекции за Богочовечеството“''' ({{lang|ru|Чтения о Богочеловечестве}}) е съчинение на руския философ [[Владимир Соловьов]]. Писано е през периода 1877-1881 г. и представлява цикъл от 12 лекции, четени в [[Санкт Петербург]]. Първата лекция е четена на 29 януари 1878 г., като сред присъстващите са [[Фьодор Достоевски]], [[Лев Толстой]] и др.


== Съдържание ==
== Съдържание ==

Версия от 07:12, 29 март 2020

„Лекции за Богочовечеството“ (на руски: Чтения о Богочеловечестве) е съчинение на руския философ Владимир Соловьов. Писано е през периода 1877-1881 г. и представлява цикъл от 12 лекции, четени в Санкт Петербург. Първата лекция е четена на 29 януари 1878 г., като сред присъстващите са Фьодор Достоевски, Лев Толстой и др.

Съдържание

В лекциите Соловьов представя своите основни разбирания за развитието на историята, за същността и съвременното положение на религията, философията и науката. Философът разглежда въпроси за Бог, Христос и целта на човечеството, за човешкия дух, свободата и любовта.

Външни препратки