Изабела Ярванди: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Поправка на правописни грешки от списък в Уикипедия:AutoWikiBrowser/Typos
мРедакция без резюме
Ред 43: Ред 43:


== Семейство ==
== Семейство ==
Изабела Ярванди е родена на [[25 ноември]] [[2003]] г. в [[Гьотеборг]], [[Швеция]]. Баща ѝ е [[иран]]ец, а майка ѝ – шведка. Кварталът, в който Изабела израства в Гьотеборг, е печално известен с високото си равнище на [[престъпност]]. Въпреки че учи в обикновено шведско начално училище, по време на детството си, Изабела става свидетел на множество случаи на [[сегрегация]], на нейни приятели и роднини, често свързани с [[езиков конфликт|езикови]] и [[междукултурен конфликт|междукултурни конфликти]]. Те са съпроводени с неспособност за [[социална адаптация]], както и с прояви на [[расизъм]] и различни [[престъпление|престъпления]], включително [[сексуално насилие]] и [[разпространение на наркотици]].
Изабела Ярванди е родена на [[25 ноември]] [[2003]] г. в [[Гьотеборг]], [[Швеция]]. Баща ѝ е [[иран]]ец, а майка ѝ – шведка. Кварталът, в който Изабела израства в Гьотеборг, е печално известен с високото си равнище на [[престъпност]]. Въпреки че учи в обикновено шведско начално училище, по време на детството си Изабела става свидетел на множество случаи на [[сегрегация]] на нейни приятели и роднини, често свързани с езикови и междукултурни конфликти. Те са съпроводени с неспособност за [[социална адаптация]], както и с прояви на [[расизъм]] и различни [[престъпление|престъпления]], включително [[сексуално насилие]] и [[разпространение на наркотици]].


== Възгледи ==
== Възгледи ==
Изабела Ярванди става известна с призивите си от 9 декември 2018 г. на площад „''[[Мюнторгет]]''“, в [[Гьотеборг]], където се изказва против подписването на [[Глобален пакт за безопасна, организирана и законна миграция|Глобалния пакт за миграцията]].
Изабела Ярванди става известна с призивите си от 9 декември 2018 г. на площад „Мюнторгет“ в [[Гьотеборг]], където се изказва против подписването на [[Глобален пакт за безопасна, организирана и законна миграция|Глобалния пакт за миграцията]].


През март-април 2019 г. Изабела се противопоставя на [[глобализъм|глобализма]], масовата миграция и [[изследвания на пола|изследванията на пола]], които, според нея, тотално [[дезинформация|дезинформират]] шведската [[младеж]]. Изабела призовава за осъждане на [[политика|политическите]] кръгове, отговорни за разрушаването на традиционното [[семейство]] и общество в [[Швеция]]. Изказва се в подкрепа на [[политика]]та на [[Унгария|унгарското]] правителство на [[Виктор Орбан]], за ограничаване на [[имиграция]]та в страната.
През март–април 2019 г. Изабела се противопоставя на [[глобализъм|глобализма]], масовата миграция и [[изследвания на пола|изследванията на пола]], които според нея тотално [[дезинформация|дезинформират]] шведската [[младеж]]. Изабела призовава за осъждане на [[политика|политическите]] кръгове, отговорни за разрушаването на традиционното [[семейство]] и общество в [[Швеция]]. Изказва се в подкрепа на [[политика]]та на [[Унгария|унгарското]] правителство на [[Виктор Орбан]] за ограничаване на [[имиграция]]та в страната.


== Източници ==
== Източници ==

Версия от 17:52, 30 април 2020

Изабела Ярванди
Izabella Nilsson Jarvandi
шведска обществена активистка
Родена
25 ноември 2003 г.

Националност Швеция
Политика
Убежденияконсерватизъм, традиционализъм
Противник наГрета Тунберг

Изабела Нилсън Ярванди (на шведски: Izabella Nilsson Jarvandi) е шведска обществена активистка, участничка в движението на Жълтите жилетки и защитничка на правата на жените. Поради противопоставянето ѝ на идеите на Грета Тунберг, Изабела е известна още и като „Анти-Грета“.

Семейство

Изабела Ярванди е родена на 25 ноември 2003 г. в Гьотеборг, Швеция. Баща ѝ е иранец, а майка ѝ – шведка. Кварталът, в който Изабела израства в Гьотеборг, е печално известен с високото си равнище на престъпност. Въпреки че учи в обикновено шведско начално училище, по време на детството си Изабела става свидетел на множество случаи на сегрегация на нейни приятели и роднини, често свързани с езикови и междукултурни конфликти. Те са съпроводени с неспособност за социална адаптация, както и с прояви на расизъм и различни престъпления, включително сексуално насилие и разпространение на наркотици.

Възгледи

Изабела Ярванди става известна с призивите си от 9 декември 2018 г. на площад „Мюнторгет“ в Гьотеборг, където се изказва против подписването на Глобалния пакт за миграцията.

През март–април 2019 г. Изабела се противопоставя на глобализма, масовата миграция и изследванията на пола, които според нея тотално дезинформират шведската младеж. Изабела призовава за осъждане на политическите кръгове, отговорни за разрушаването на традиционното семейство и общество в Швеция. Изказва се в подкрепа на политиката на унгарското правителство на Виктор Орбан за ограничаване на имиграцията в страната.

Източници

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Нильссон Ярванди, Изабелла“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​