Максуда: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Циганска махала (Варна)“ преместена като „Максуда“: както става ясно от статията, това е името, другото е пояснение
м дребни
Ред 1: Ред 1:
Известна още като '''Максуда''', циганската махала на [[Варна]] се намира до Западната промишлена зона на града, южно от бул. [[Владислав Варненчик]]. Застройката е предимно с къщи, стари и полуразрушени, има и панелни блокове. В квартала цари мизерия и неуреденост, липса на добра инфраструктура.
'''Максуда''' е циганската махала на [[Варна]] се намира до Западната промишлена зона на града, южно от бул. „Владислав Варненчик“. Застроена е предимно с къщи, стари и полуразрушени, има и панелни блокове. В квартала цари мизерия и неуреденост, липса на добра инфраструктура.


Има проект за събарянето на махалата и изселването на циганите в с. [[Каменар]] и на мястото й да се построи модерен жилищен и бизнес комплекс. Засега действия по осъществяването на проекта не са започнали.
Има проект за събарянето на махалата и изселването на циганите в с. [[Каменар]] и на мястото ѝ да се построи модерен жилищен и бизнес комплекс. Засега действия по осъществяването на проекта не са започнали.


{{Шаблон:Квартали на Варна}}
{{Шаблон:Квартали на Варна}}

Версия от 22:01, 20 юни 2007

Максуда е циганската махала на Варна се намира до Западната промишлена зона на града, южно от бул. „Владислав Варненчик“. Застроена е предимно с къщи, стари и полуразрушени, има и панелни блокове. В квартала цари мизерия и неуреденост, липса на добра инфраструктура.

Има проект за събарянето на махалата и изселването на циганите в с. Каменар и на мястото ѝ да се построи модерен жилищен и бизнес комплекс. Засега действия по осъществяването на проекта не са започнали.