Манди Харви: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Marinovv (беседа | приноси)
Marinovv (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Ред 49: Ред 49:
* [https://www.youtube.com/watch?v=RH6w32or1mc NBC видео профил]
* [https://www.youtube.com/watch?v=RH6w32or1mc NBC видео профил]
* [https://www.facebook.com/mandyharveymusic/ Официална Facebook страница]
* [https://www.facebook.com/mandyharveymusic/ Официална Facebook страница]
* [https://www.instagram.com/mandyharvey/?hl=ru Официален Instagram акаунт]

Версия от 17:01, 22 септември 2020

Аманда Лин Харви
Amanda Lynn Harvey
американска певица
Родена
2 януари 1988 г. (32 години)
Музикална кариера
СтилДжаз, Поп
ИнструментиВокали, Укулеле
Семейство

Уебсайтmandyharveymusic.com

Аманда Лин Харви (родена на 2 януари 1988 г.) е американска джаз и поп певица и автор на песни. Напълно глуха след дегенеративно заболяване на 18-годишна възраст, тя е най-забележителна като бивша състезателка в 12-ия сезон на Америка търси талант, където изпълнява нейна собствена песен „Try” („Опитай“) и печели златен бутон от Саймън Коуел изпращайки талантливата Манди директно в предаванията на живо.

Ранен живот

Манди е родена в Синсинати, Охайо, преди да се премести в Сейнт Клауд, Флорида. Тя е имала проблеми със слуха от ранна възраст и е претърпяла няколко операции като дете, за да се опита да се коригира. Семейството й се премества в Колорадо, когато тя е малко дете. Тя пее през цялото си детство и талантът й е признат в гимназията Лонгмонт, където завършва през 2006г. Манди постепенно загубва слуха си в резултат на разстройството на съединителната тъкан синдром на Ehlers-Danlos. Тя е загубила останалия си слух, когато е била на осемнадесет поради дегенеративно заболяване, докато е била специалност по вокално музикално образование в Държавния университет в Колорадо; в резултат на това тя напуска университета.

Америка търси талант

През 2017 г. Манди се появява в Америка търси талант, сезон 12, където заема четвърто място. Тя получава Златния зумер от Саймън Коуел, използвайки нейната укулеле, докато изпълнява нейна собствена песен „Try”.

външни връзки