Арчи Уилямс: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Marinovv (беседа | приноси)
Нова страница: „'''Арчи Чарлз Уилямс''' (на английски: ''Archie Charles Williams'') е американски певец, който се появя...“
(Няма разлика)

Версия от 15:47, 5 октомври 2020

Арчи Чарлз Уилямс (на английски: Archie Charles Williams) е американски певец, който се появява в сезон 15 на Америка Търси Талант. Той е затворен погрешно за 37 години затвор и е освободен на 21 март 2019г.

Неправомерно лишаване от свобода

Уилямс е от Батън Руж, Луизиана. На 21 април 1983г. той е осъден по дело за изнасилване и опит за убийство четири месеца по-рано. По това време Уилямс е на 22 години и е осъден на доживотен затвор без възможност за предсрочно освобождаване в щатската пенитенциарна служба в Луизиана в Ангола. Юридическа организация с нестопанска цел Innocence Project се бори за него в продължение на десетилетия, за да получи достъп до доказателства, които могат да докажат, че той е невинен. На 21 март 2019г., след като съдия разпореди преглед на пръстовите отпечатъци, намерени на местопроизшествието, беше установено, че Уилямс е невинен и е освободен от затвора.

Америка Търси Талант

Уилямс пее "Don't Let the Sun Go Down on Me" от Елтън Джон за първото си изпълнение в Америка Търси Талант на 26 май 2020г. И четиримата съдии гласуваха той да премине на следващото ниво и той получи овации от публиката и съдиите. Джон каза, че е "трогнат до сълзи" от изпълнението. В резултат на историята на Уилямс, Саймън Коуел става посланик на The Innocence Project. Уилямс пее "Flying Without Wings" от Westlife по време на полуфиналите. Той продължи напред към финала с четири други действия.


Външни препратки