Непобедимите 3: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Ред 88: Ред 88:
|-
|-
| [[Арнолд Шварценегер]]
| [[Арнолд Шварценегер]]
| Трент „Тренч“ Маус
| Тренч Маузър
| Бившият съотборник на Барни и отново и отново приятел.{{Sfn|Production|2012|p=9}}
| Бившият съотборник на Барни и отново и отново приятел.{{Sfn|Production|2012|p=9}}
|-
|-

Версия от 21:53, 2 декември 2020

Непобедимите 3
The Expendables 3
РежисьориПатрик Хюс
ПродуцентиАви Лернър
Кевин Кинг-Темплетън
Дани Лернър
Лес Уелдън
Джон Томпсън[1]
СценаристиСилвестър Сталоун[1]
Крейтън Ротенбергер
Катрин Бенедикт
В ролитеСилвестър Сталоун
Джейсън Стейтъм
Антонио Бандерас
Джет Ли
Уесли Снайпс
Долф Лундгрен
Келси Грамър
Ранди Куртюр
Тери Крюз
Мел Гибсън
Харисън Форд
Арнолд Шварценегер
Келан Лътц
Ронда Ръси
Глен Пауъл
Виктор Ортиз
Робърт Дави
МузикаБрайън Тейлър
ОператорПитър Мензис младши
МонтажШон Албертсън
Пол Харб
Филмово студиоMillennium Films
Nu Image
Splendid Film
РазпространителЛайънсгейт
Премиера15 август 2014 г.
(САЩ)
Времетраене126 минути[2]
Страна САЩ
 Франция
 България
Езиканглийски
Бюджет$90 – 100 милиона[3][4]
Приходи$214.7 милиона[5]
Хронология
Непобедимите 2
Външни препратки
IMDb Allmovie
Непобедимите 3 в Общомедия

„Непобедимите 3“ (на английски: The Expendables 3) е американски екшън филм през 2014 г., режисиран от Патрик Хюз и написан от Крейтън Ротенбергер, Катрин Бенедикт и Силвестър Сталоун. Това е третата част от филмовата поредица със същото име и продължението на „Непобедимите“ (2010) и „Непобедимите 2“ (2012). Филмът включва ансамбърен състав от звезди, сред които Сталоун, Джейсън Стейтъм, Антонио Бандерас, Джет Ли, Уесли Снайпс, Долф Лундгрен, Келси Грамър, Ранди Кутуър, Тери Крюс, Келън Лутц, Ронда Рузи, Глен Пауъл, Виктор Ортиз, Мел Гибсън, Харисън Форд и Арнолд Шварценегер.

Историята следва групата наемници, известна като „Непобедимите“, тъй като те влизат в конфликт с безмилостния търговец на оръжие Конрад Стоунбънс, съосновател на Expendables, който е решен да унищожи екипа. Филмът бе представен в Лондон на 4 август 2014 г.[6] и беше издаден по кината на 15 август 2014 г. от Lionsgate. За разлика от първите два филма в поредицата, „Непобедимите 3“ е единственият филм в поредицата, който получава рейтинг PG-13 вместо рейтинг R, което разстройва много фенове на франчайзинга. Филмът получи общо смесени отзиви от критиците и спечели $214 милиона в световен мащаб на приблизително 90 – 100 милиона долара. Понастоящем се произвежда продължение и снимането ще започне през април 2019 година.

Сюжет

„Непобедимите“ – водена от Барни Рос и сформирана от Лий Кристмас, Гънър Дженсън и Тол Роуд – извличат от военния затвор по време на прехвърлянето си във влака бивш член доктор Смърт, специалист по ножове и лекар. Те набират Док, за да им помогнат да прихванат пратки с бомби, предназначени да бъдат доставени на военачалник в Сомалия. Пристигайки там, те се събират с Хейл Цезар, който ги насочва към точката на спускане, където Рос е изненадан да открие, че търговецът на оръжия, който доставя бомбите, е Конрад Стоунбънс, бивш съучредител на „Непобедимите“, който се превърнал в мъртъв, В последвалата престрелка, „Непобедимите“ убиват всички, освен Стоунбанкс, който стреля по Цезар. Те са принудени да се оттеглят поради напредналото оръжие на Стоунбанкс, а Цезар е тежко ранен.

Обратно в Съединените щати, оперативен директор на ЦРУ Макс Барабан, мениджър за нови мисии на „Непоколебими“, дава на Рос мисия да улови Стоунбанкс, за да го доведе в Международния наказателен съд, за да бъде съден за военни престъпления. Обвинявайки себе си за нараняванията на Цезар, Рос се отдръпва от „Непостоянните“ и заминава за Лас Вегас, където привлича пенсионирания наемник, който се превърна в наемател Бонапарт, за да му помогне да намери нов екип от по-млади наемници. Новобранците включват бившия американски морски пехотинец Джон Смили, нощния клуб „Луна“, компютърния експерт Торн и експерта по оръжията Марс. Квалифицираният стрелец Галго иска да бъде включен в отбора, но Рос го отхвърля.

Новите членове на екипа се срещнаха със съперника на Рос Трен Маузер, връщайки услуга на Рос. Барабанистът е проследил Стоунбанкс до Румъния, където е готов да сключи сделка с оръжие. Рос и новите служители проникват в офис сграда, която Каменбанкс използва, като трябва да убие няколко души в процеса, включително купувач на оръжие Горан Вата, да залови Стоунбанкс. По време на транзита Стоунбанкс разказва Рос и обяснява защо е предал „Непобедимите“. Рос почти го убива, за да го затвори, но въпреки че го притиска, той се отдръпва. Мъжете на Стоунбанкс ги настигат с помощта на своя GPS Tracker и изстрелват ракета към вана на екипа. Рос е хвърлен в река, докато Смайли, Луна, Торн и Марс са заловени от екипа на Стоунбанкс. Рос убива екипа за извличане на Стоунбанкс и бяга.

Стоунбанкс изпраща на Рос видео, което предизвиква Рос да дойде след него и му дава мястото си в Азменистан. Докато се готви да напусне и само да се спаси, Рос е открит от Галго, който отново предлага услугите си. Рос приема, по-късно придружаван от ветеранът „Непобедимите. Те спасяват младите наемници, само за да научат от Стоунбанкс, че е нагласил мястото с експлозиви. Тъй като и двете млади и ветерани „Непобедимите се борят помежду си, Рос ги убеждава да работят заедно, за да свалят Стоунбанкс. Тъй като започва последната битка, Thorn използва устройство за заглушаване, за да забави обратното броене, като им дава малко под половин час преди детонацията. Стоунбанкс нарежда на въоръжените сили на Азменистан да атакуват сградата с пълна сила, включително танкове и атакуващи хеликоптери. Барабанист и Тренч пристигат с хеликоптер, за да помогнат, заедно с връщащия се член на Ис Янг.

Новите и ветерани членове на „Непоколебимите“ работят заедно, за да убият мъжете на Стоунбанкс. Когато настъпи втора вълна, барабанистът приземява сградата, за да евакуира екипа. Тъй като всички го правят на хеликоптера на Барабан, Стоунбанкс лично атакува Рос, след като го застреля. След като са били принудени да премахнат бронята и оръжието си, Рос и Стоунбанкс участват в ръкопашен бой. И двамата са равномерно съвпадащи, но Рос сваля Стоунбанкс, преди и двамата да стигнат до оръжията си. Стоунбанкс стреля, но Рос получава по-добро от него. По негова милост Стоунбанкс пита Рос за предаването му в Международния наказателен съд. Рос студено изстрелва Стоунбанкс в отговор. Секунди след смъртта на Стоунбанкс батериите на устройството на Торн се изчерпаха, което накара сградата да експлодира и да се срути. Екипът стига до хеликоптера на барабаниста и излита на безопасно място, тъй като Рос се придържа към него отвън. Впоследствие, Цезар се възстановява от раните си и Рос официално приема Галго, Смайли, Луна, Торн и Марс в екипа. Всички празнуват заедно в един бар.

Актьорски състав

Изпълнител Роля Описание
Силвестър Сталоун Барни Рос Водачът на „Непобедимите“[7]
Мел Гибсън Конрад Стоунбанкс Безмилостен търговец на оръжия, който по-рано беше съосновател на „Непреходните“, преди да стане измамник.[1]
Джейсън Стейтъм Лий Кристмас Експертът на екипа на ножа, ръкопашен боец и второ командване.[7]
Харисън Форд Макс Дръмър Служител на ЦРУ за полеви операции и пилот, който управлява Expendables.[8]
Антонио Бандерас Галго Бивш член на испанския легион в испанските въоръжени сили, хърватски ветеран от войната и експерт по снайпер.[9][10]
Уесли Снайпс Д-р Смърт Бивш лекар, експерт по ножа и един от оригиналните „Непобедимите“.[10]
Долф Лундгрен Гънър Дженсън Променливият член на екипа.[11]
Ранди Куртюр Тол Роуд Експертът на екипа за разрушаване.[11]
Тери Крюз Хейл Цезар Специалистът за барел-оръжия на екипа.[12]
Арнолд Шварценегер Трент „Тренч“ Маус Бившият съотборник на Барни и отново и отново приятел.[7]
Джет Ли Ин Янг Експертът по ръкопашен бой на екипа, сега работи за Тренч.[13]
Келси Грамър Бонапарт Пенсиониран наемник и съюзник на „Непобедимите“.[14]
Ронда Руси Луна Една атлетична бомбардировачка от нощния клуб, нает от Бонапарт.[15][16]
Келан Кътц Джон Смайли Бивш американски пехотинец, експерт мотоциклетист, привлечен в „Непобедимите“.[17][16]
Глен Пауъл Торн Висококвалифициран хакер, катерач и пилот на безпилотен самолет.[18]
Виктор Ортиз Марс Снайперист и смъртоносен войник, работещ в DARPA, който се страхува от височини.[19]
Робърт Дейви Горан Вата Лидерата на албанската мафия.[20][21]
Сарай Гивайти Камилия
Натали Бърн Жената на Конрад

Български дублаж

Медия линк (2015)
Озвучаващи артисти Татяна Захова
Георги Георгиев-Гого
Васил Бинев
Димитър Иванчев
Калин Сърменов
Преводач Пламен Узунов
Тонрежисьор Емил Енев
Режисьор на дублажа Михаела Минева

Филми от поредицата за Непобедимите

Поредицата „Непобедимите“ включва 3 филма:

Източници

  1. а б в Goldberg, Matt. THE EXPENDABLES 3 Begins Filming; Synopsis Released; Cage, Chan, Rourke, and Jovovich Absent from Cast List // Collider, 19 август 2013. Архивиран от оригинала на 19 август 2013. Посетен на 19 август 2013.
  2. THE EXPENDABLES 3 | British Board of Film Classification // Bbfc.co.uk, 31 юли 2014. Посетен на 31 юли 2014.
  3. Bruce Willis 'wanted $1m a day for Expendables 3'.
  4. www.the-numbers.com
  5. The Expendables 3 // Box Office Mojo. Посетен на 14 октомври 2014.
  6. Ikon London Magazine World Premiere of Expendables 3 // Ikon London Magazine, 5 август 2014. Посетен на 8 март 2018.
  7. а б в Production 2012, с. 9.
  8. Perry, Spencer. Harrison Ford recounts experience on 'The Expendables 3' // Business Recorder, 4 ноември 2013. Архивиран от оригинала на 10 ноември 2013. Посетен на 28 ноември 2013.
  9. Weintraub, Steve. Antonio Banderas Talks THE EXPENDABLES 3, the Changes He Made to His Character, PUSS IN BOOTS 2, Working with Terrence Malick, and More // The Collider, 7 май 2014. Посетен на 12 май 2014.
  10. а б Production 2012, с. 12.
  11. а б Production 2012, с. 10.
  12. Production 2012, с. 10 – 11.
  13. Production 2012, с. 11.
  14. Fleming Jr., Mike. Kelsey Grammer Joins Beefcake Brigade in 'The Expendables 3′ // Deadline. PMC, 17 септември 2013. Посетен на 17 септември 2013.
  15. Marrocco, Steven. Ronda Rousey's role in 'Expendables 3' no small part // USA Today. Gannett Company, 2 август 2013. Посетен на 15 ноември 2013.
  16. а б Production 2012, с. 13.
  17. Elizabeth, Joanna. Kellan Lutz for Fashionisto, Talks The Expendables 3 // The Fashionisto, 1 май 2014. Посетен на 1 май 2014.
  18. Turnbow, Tina. Glen Powell of the Expendabls 3 // Nylon Guys Magazine, 3 март 2014. Посетен на 5 март 2014.
  19. Production 2012, с. 14.
  20. Jones, Brandon. 'License To Kill' Villain Robert Davi Discusses His Role In 'The Expendables 3′ And Reflect On 'The Goonies' // The Global Dispatch, 5 ноември 2013. Посетен на 15 ноември 2013.
  21. Production 2012, с. 43.

Външни препратки