Галена: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Ред 35: Ред 35:


== Биография ==
== Биография ==
Галена е родена на [[21 май]] [[1985]] г. в село [[Смядово]].<ref>{{Citation |title=Галена (Биография) |url=http://bg.musicplayon.com/artist:Galena?p=biography |access-date=2015-02-15 |archivedate=2015-02-13 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20150213170247/http://bg.musicplayon.com/artist:Galena?p=biography }}</ref> Четири години изучава народно пеене в музикалното училище в [[Шумен]], а две години по-късно се премества и продължава образованието си в [[Димитровград]].<ref name="Галена Биография">[http://www.galena-official.com/p/21-1985.html Галена (Биография)]</ref>
Галена е родена на [[21 май]] [[1985]] г. в [[Смядово]].<ref>{{Citation |title=Галена (Биография) |url=http://bg.musicplayon.com/artist:Galena?p=biography |access-date=2015-02-15 |archivedate=2015-02-13 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20150213170247/http://bg.musicplayon.com/artist:Galena?p=biography }}</ref> Четири години изучава народно пеене в музикалното училище в [[Шумен]], а две години по-късно се премества и продължава образованието си в [[Димитровград]].<ref name="Галена Биография">[http://www.galena-official.com/p/21-1985.html Галена (Биография)]</ref>


През 2009 г. ражда първото си дете – Стефан, а през 2017 г. втория си син – Александър.<ref name="Галена Биография"/>
През 2009 г. ражда първото си дете – Стефан, а през 2017 г. втория си син – Александър.<ref name="Галена Биография"/>

Версия от 20:07, 5 април 2021

Галена
българска певица
Родена
Галина Вичева Генчева
21 май 1985 г. (38 г.)
Музикална кариера
ПсевдонимГалена[1]
Стилпопфолк, поп, фолклор, R&B, рап
Инструментивокал
Гласалт
Активностот 2004 г.
ЛейбълПайнер
Семейство
Деца2

Уебсайт
Галена в Общомедия
Дискография на Галена
Издания
Студийни албуми5
Компилации1
Видео албуми2
Музикални видеоклипове74
Галена в Общомедия

Галина Вичева Генчева, по-известна като Галена, е българска попфолк и народна певица.

Биография

Галена е родена на 21 май 1985 г. в Смядово.[2] Четири години изучава народно пеене в музикалното училище в Шумен, а две години по-късно се премества и продължава образованието си в Димитровград.[3]

През 2009 г. ражда първото си дете – Стефан, а през 2017 г. втория си син – Александър.[3]

Музикална кариера

2004 – 09: Началото: „Галя“

Галина преди да стане Галена започва кариерата си под сценичното име Галя и през 2004 г., записва първата си песен, озаглавена „Можеш ли“. След това представя песните „Ангел по лице, дявол по сърце“, „Лъжец“ и „Само миг“. През пролетта на 2005 г. излиза клипа към песента „Дъждовно реге“, а през лятото представя песента си „Екстаз“, следват песните „Шефът“, „Чужди“ и „Харесвам те“. В новогодишната програма на телевизия Планета „Новогодишен тайфун“ представя песента „Как не те е срам“. Тя стартира 2006-а с клип към песента „Чупката, защото кръгла нула си в леглото“, която се превръща в първия ѝ хит. На 21 май 2006 г. на музикалният пазар, се появява първият ѝ самостоятелен албум носещ нейното име. Албума съдържа 12 песни 3 от които са нови, фолклорната песен „Молитва“, баладата „Не си отивай“ и „Тайната обич“. „Душата ми крещи“ е следващата песен на Галя, която излиза през есента на 2006. В компилацията „Златните хитове на Оркестър Кристал“ Галя взима участие с песните „Кралица съм аз“ и „Майка Индия“ която е дует с Борис Дали.

На 8 април 2007 се появява видеоклип към песента „Намерих те“. В края на юни в интернет изтича аудиото към хита „Утешителна награда“, а на 12 октомври излиза и клипа. В разгара на лятото излиза и парчето „Вземи си дъх“. През 2007 година Галя за първи път участва в лятното турне на Пайнер където изпълнява най-големите си хитове през годините. За коледната програма на Пайнер изпълнява 2 нови песни, дуета с Борис Дали „Всяка нощ“ и баладата „Само за ден“. В новогодишната програма „Всичко най-най“ изпълнява ремикса към песента „Утешителна награда“. На 19 декември 2007 се появява песента „Нищо общо“, която е дует с Expose, а на 28 януари 2008 излиза и клипа.

През март 2008 в интернет изтичат песните „Не поглеждай в мен“ и „Хормони“. На 3 април се появява дуетната балада с DJ Дамян „Сама“. На 2 юни излиза дуетът с Устата „Страст на кристали“. На 27 юни тръгва видеото към песента „След 12“, а на 16 юли – към песента „Сто пъти“. Галя отново взима участие в лятното турне на Планета. На 12 септември на пазара е вторият самостоятелен албум на певицата „След 12“. С излизането на албума се появяват 2 нови песни баладичната песен „Ако има друга“ и фолклорният дует с Борис Дали „Наспа ли се, любе“ В края на ноември се появява един от най – големите хитове на Галена песента – „Знам диагнозата“. През есента на 2008 г. певицата участва в първия сезон на танцувалното риалити „Danicing Stars“ по bTV, където не стига до финала. За коледната програма на ТВ „Планета“ певицата представя и най-новата си балада „Неплатена сметка“, а за новогодишната виелица на Пайнер, изпълнява актуалната си песен „Знам диагнозата“.

Галя стартира 2009 г. с песента „Дяволът ме кара“, която излиза през февруари, а на 28 март се появява дуетът ѝ с Малина – „Много сладко“. Певицата издава още две песни – кавърът „Нещастница“ с премиера на 23 май и втори дует с Малина – „Мой“, в който участва турският певец Фатих Юрек с премиера на 4 юни. През есента издава два нови клипа – на динамичното парче „За последно“, което излиза в началото на октомври, както и на баладата „Лоша ли съм“, която излиза в средата на ноември. През ноември се появява и песента „На две големи" която става един от най – големите и хитове. А през декември излиза баладата „Черен списък“ която представя на коледната програма на Телевизия Планета за 2009 година. За новогодишната програма на телевизия „Планета“ Галя изпълнява песента си „На две големи“.

2010 – 11: „Аз“

Първата песен на Галена за 2010 е „Официално забранен“ която се появява на 25 януари. На 2 февруари 2010 г. излиза клипът към тоталния хит „На две големи“. На същата дата излиза и песента „Една целувка. През пролетта в интернет изтича песента „На линия“, която се появява на 6 март. Галена обявява, че ще издаде нов албум, който става факт на 10 май. Албумът се казва „Официално забранен“. С излизането на албума се появява клипът на песента „Тихо ми пази“, песента „Не се опитвай“ и песента „Опасен за жени“ към която излиза и ТВ версия. Галена прави промоция в заведението – Калоянова крепост в Арбанаси. През юни се появява клипът на песента „Блясък на кристали“ заедно с Андреа. През лятото певицата взима за трети път участие в турнето на „Планета“. През есента Галена издава съща композиция в два варианта – денс вариантът „Запали“ и ориенталският „За пари“. След голямата сензация, която правят трио БИК през лятото, жените от „Пайнер“ отвръщат на удара. Малина, Емилия и Галена снимат много провокативен и забавен клип към песента „Аларма“. В края на годината излиза красивата балада „С кое право“, с която Галена изпраща 2010.

В началото на 2011 г. излиза клипът към баладата „С кое право“. В него участва актьорът Станислав Яневски, а за локация на снимките е избран резиденцията Евксиноград. Следват наградите на ТВ Планета, където Галена печели Певица на годината. На 12 март излиза първият дует между нея и Преслава „Хайде откажи ме“. Веднага след церемонията Галена заминава на турне в САЩ – Galena USA 2011, който минава през 6 американски града. В началото на април Галена се връща в България и продължава с участията си из страната, а турнето и в САЩ е обявено за един от най-успешните гастроли на български изпълнител. Докато е в Щатите, в Интернет изтича най-новата и песен „Да ти го дам ли“. През юни се появява и клипът към парчето, който е копиран. От 6 юли тръгва и клипа към песента „DJ-ят ме издаде“ на румънския композитор Кости, като видеото е към ремиксираната и по-удължена версия на песента. През лятото Галена обявява, че е готова с новия си, 4-ти самостоятелен албум. В най-горещия месец на годината, август, певицата снима клипове към всичките си нови песни в албума – 9 на брой. Първото видео, което певицата представя на публиката, е към дуета с Гъмзата „Неудобни въпроси“. Това става в началото на октомври, тъй като песента изтича в Интернет. На 16 ноември певицата прави промоция на албума „Аз“[4] и по-точно на новите 8 клипа, но само пред журналисти, колеги и малко фенове под формата на минифилм с малки интервюта от Галена, автори, режисьори и други членове на екипа. Мястото на промоцията е кино „Арена“. На същия ден излиза нов видеоклип – на дуетната поп песен с рапъра Кристо – „Създай игра“. На 21 ноември идва време за втори видеоклип – на динамичното парче „След раздялата“, който Галена определя като продължение на песента „Тихо ми пази“. На 25 ноември излиза третата песен и видеоклип – към гръцкозвучащата песен „Ще се проваля“. На 30 ноември е и четвъртата песен – баладата „Искам да останем будни“, която певецът Коста Марков и подарява. Двойният албум се очаква да излезе на 4 декември, затова на същия ден по ТВ „Планета“ се излъчва минифилмът, но само с части от новите песни. На 5 декември излиза целия клип към песента „Знам как“. На 8 декември излиза 6-ия клип към песента „Мразя да те обичам“. На 12 декември, когато албумът е пуснат официално на музикалния пазар, излизат и последните два видеоклипа – към песните „Тоя става“ и „Не пред хората“.

2012 – 15: „Кой

През март 2012 г. Галена обявява, че работи по фолклорен албум, който така и не издава. Следващият проект на певицата – песента „Спри ме“ се появява на 7 май с ефектен видеоклип. В него Галена влиза в ролята на гореща испанска танцьорка. По думите на звездата това е роля, която мечтае да изиграе от дълго време. Клипа получава награда за „Видеоклип на 2012“. В средата на август в интернет се появява песента „Много ми отиваш“, която излиза с видеоклип на 12 септември. На 28 септември в интернет изтича втората версия на песента „Дяволът ме кара 2“, която е с R'n'B звучене. През есента Галена е ко-водещ на първия брой на новата телевизионна игра Национална Лотария по Нова Телевизия. На 3 декември е факт следващата песен – „Пак ли“, а част от видеото към песента е реализирано в Истанбул, Турция. Броени дни след това в интернет изтича и песента „Раздавай се" .В края на декември се появява закачлива песен „Бутилка“, която е трио с Преслава и Борис Дали.

В началото на 2013 г. излиза клипа към „Бутилка“ – трио с Преслава и Борис Дали. В края на април излизат новите пет диска от поредицата „Златните хитове на Пайнер“.[5] Галена се появява под диск 15 и включва 10 от най-големите и хитове в кариерата си дотогава. През май тя представя модната си колекция „G Spot“[6] за модна къща „Beyond“. На връх рождения ден на Галена (21 май) излиза песента „Истински щастлива“, подарък от най-големите и фенове и един от най-добрите и приятели фотографа Костадин Кръстев – Коко. A в началото на юни е факт „Дай ми“. Песента става хит на лятото във „Фолкмаратон“.[7] В началото на октомври същата година излиза поредната нова песен „Кой“, която е в дует с младата надежда на попфолка Фики (синът на Тони Стораро). Удостоена с наградата „Дует на 2013“. По време на Коледните и Новогодишни празници с ТВ версии се завъртат две нови песни, а именно „Не ставам втора“ и „Завиждайте“.

2014 се оказва доста добра година за Галена. В началото на 2014 се почвяват руски кавъри на песните ѝ „Много ми отиваш“ и „Дай ми“. През лятото излиза гръцки кавър на „Кой“, а през есента сръбски кавър на „Хавана Тропикана“. На 25 април излиза първата самостоятелна песен на Галена за 2014 г. – „Точно никога“, придружена с „Интернет версия“ която по-късно бива излъчена по телевизия Планета. На 14 юли се появява първата съвместна песен на Галена с Живко Микс „Хавана Тропикана“. През есента излиза втория дует с Фики „Боже, прости“, чиято видео премиера е на 13 октомври, те поставят нов рекорд в „PlanetaOfficial“, песента им има над 9 милиона гледания. Освен „Боже, прости“, Галена успява да реализира и друг дует с Фейди „Habibi“. В края на годината излиза ѝ самостоятелна песен „Криво ще ми е“.

През февруари 2015 г. излиза проекта с Sergio „Пантера“. Песента бързо се възприема от феновете и прави повече от милион гледания за една седмица в Youtube. Cъщия месец на 24 за 13 път се раздават годишните музикални награди на Телевизия Планета,[8] Галена си тръгва с четири награди една от който е най-престижната награда на церемонията фолк идол на 2014. След наградите на Телевизия Планета става ясно, че певицата подготвя дуетна песен с колежката ѝ Деси Слава. Песента носи името „В твоите очи“, а клипа към песента излиза на 29 май и за по-малко от седмица събира над 1 милион гледания.[9] На 11 юни по случай концерта „25 години Пайнер“ заедно с Преслава, Емилия, Деси Слава, Анелия и Цветелина Янева представят нов вариант на популярната народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“.[10] Месец по-късно на 9 юли излиза видеоклип на добруджанската народна песен – „Лале ли си, зюмбюл ли си“[11] На 8 юли излиза видеоклип на Галена е към песента „Стара каравана“.[12] Същият ден излиза видеото към най-новата песен на Борис Дали е с участието на Галена и Галин.[13] В началото на август излиза „Кой“ петият и дуетният албум на Галена. Изключително приятно изненадани бяха меломаните, тъй като с албума излезе и новият дует на Галена, който този път е с Преслава. Песента носи заглавието „Живей“.[14]

2016 – настояще

В края на 2015 г. Галена промотира новия си клип, който е към сингъла „Една жена“.[15] По време на коледните и новогодишните празници с Цветелина Янева и Галин изненадаха меломаните със съвместна празнична песен – „Коледа“.[16]

2016 г. – На 5 януари излиза новата песен на Крум с клип към нея – „Както желаете, мис“. Тя е фютчъринг с Галена.[17] Първия самостоятелен проект на певицата за годината носи името „Да ти олекне“ и видеоклипът и песента се появяват в края на месец февруари.[18] След това, започна второто турне в Америка на певицата. Тази година, Коста Марков направи своето завръщане на музикалната сцена. Първият му проект, след близо десетгодишно отсъствие, носи името „За две жени“ и в него вземат участие Галена и Деси Слава. На 27 май 2016 заедно с видеоклип излиза дуета и с Цветелина Янева и Азис – Пей сърце.[19] На 25 юли Лорена представи дебютния си сингъл „Все ми е тая“, в който участие взема и Галена.[20] На 21 септември излиза новото видео на Фики е към песента – „С друг ме бъркаш“. Голямата изненада в новия проект на обичания изпълнител е специалното участие на Галена.[21] На 3 октомври излиза видеоклип на Галена е към песента „#МамаУраган“.[22]

Галена даде старта на музикалната 2017 година в ефира на Планета ТВ. Точно в полунощ официалният канал на медията в YouTube представи най-новата песента му – „Мина ми“.[23] На 17 февруари певицата стана майка за втори път, след като ражда втория си син Александър, а на същия ден излиза видеото към най-новата и песен „Moro mou (Бебето ми)“. В разгара на лятото, на 11 юли, Галена хвърли поредното предизвикателство – #TheBo$$. На 15 септември излезе новия сингъл на Джулия, с участието на Галена – „Поздрав за жена ти“. Близо месец по-късно бе представен видеоклипът на третия дует на Галена и Фики, озаглавен „Изневериш ли ми“. На 22 декември Галена изпълнява #ПростоШоу.[24]

На 8 май 2018 г. излиза видеото към първата песен на Галена за годината „#ДайМиЛюбов“.[25] В разгара на лятото излиза третата ѝ песен с Цветелина Янева – „Маракеш“. Видеото към песента излиза на 18 юли, а музиката и аранжимента са дело на румънския композитор Кости. Песента става голям хит и близо два месеца стои на челното място в класацията на Signal.bg „50-те най“.[26] На 8 ноември излиза видеоклипа към песента „Феноменален“.[27]

На 21 януари 2019 г. излиза видеоклипа към първата песен за годината „Сърце“.[28] В края на април излиза видеото към песента „Добре ли си“, която е в дует със сръбската звезда Миле Китич.[29] Песента „Паника“ е летния сингъл на певицата, който излиза заедино с ефектно видео на 26 юли.[30] На 25 ноември премиера прави новия дует на Галена и Фики – Ламборгини.

2020 Галена стартира с песента „100 живота“, тя излиза за нейния имен ден на 6 май. След малко повече от месец на 16 юни премиера прави и песента на Матео – „Къде била си“, в нея Галена взима участие като фючъринг. В разгара на лятото на 25 юли се появява и първият горещ дует на Галена и Криско носещ интересното заглавие „Красиви лъжи“. След него на 18 август премиера прави и дебютното парче на племенницата на Галена – Доника. То е озаглавено „Куршум“, в него освен Галена участие взема и колегата и Меди. След успеха на първия им дует Галена и Криско представят втори, той носи заглавието „Кавала кючек“ и излиза на 30 октомври. Малко преди 2020 да приключи певицата взима участие и в проекта на Меди „Да си тук“, в него Галена не пее, а изпълнява главната женска роля.

2021 започва ударно за Галена. Певицата представя своята първа песен за годината, баладата носеща заглавието „Къде беше ти“ излиза на 19 януари в официалния канал на певицата в YouTube. Баладата е своеобразно и много успешно продължение на песента на Меди – „Да си тук“.

Международни проекти

2013 – 15: Body Language

През 2013 г. Галена стартира международен проекти. На 17 юни илиза новата и песен Vatreno, vatreno, която е в дует със сръбския рап изпълнител MC Stojan. През 2014 г. Галена изненада феновете с англоезично парче. Парчето е озаглавено Body Language и е представено от Roton Music. На 24 юни 2015 г. излиза видеоклипа към новата чуждо-езична песен на Галена със заглавие Te Quiero заедно с румънската група „Акчент“.[31]

Работа извън музиката

През 2013 година тя създава специална линия за марката Beyond. Линията наречена G Spot – Galena for Beyond. Певицата работи в колаборация със своя дългогодишен стилист Добромир Киряков и Борче Ристовски.

Дискография

  • Галена (2006)
  • След 12 (2008)
  • Официално забранен (2010)
  • Аз (2011)
  • Кой (2015)
  • 100 живота (2021)

Турнета и самостоятелни концерти

Самостоятелно турне

  • Галена – USA Tour (2011)
  • Галена – USA Tour and Canada (2016)
  • Галена – USA Tour (2018)

Концерти зад граница: Турция, Северна Македония, Испания, Белгия, Великобритания, Германия, САЩ. [32]

Hагради

Годишни музикални награди на Планета ТВ[33]

Година Получател Награда
2006 Галена Мис Секси 2006[34]
2007 Утешителна награда Рингтон на годината[34]
Галена Най-прогресиращ изпълнител[34]
2008 Знам диагнозата Дискотечен хит[34]
Галена Най-прогресиращ изпълнител[34]
2009 За последно Рингтон на годината[34]
2010 Тихо ми пази Специална награда на радио „Веселина“ за ХИТ НА ГОДИНАТА[34]
Аларма Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип
Галена Певица на годината
2011 Посланик на българската музика зад граница
DJ-ят ме издаде DJ хит
АЗ Албум на годината
2012 Галена Оригинално присъствие на клубна сцена
Спри ме Видеоклип на годината
2013 Кой Дует на годината
Дай ми Видеоклип на годината
Галена Певица на годината
2014 Хавана Тропикана Най-излъчвана песен в ефира на радио Веселина[35]
Дискотечен хит[36]
Видеоклип на годината
Галена Музикален идол
2015 В твоите очи Дует на годината[35]
Една жена Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип[36]
Галена Оригинално присъствие на концертната сцена
Най-гледан изпълнител в You Tube
Музикален идол

Други награди

Година Получател Церемония Награда
2005 Галена Скопски филиграни 2-ра награда на публиката[37]
2007 Галена Годишни награди на списание „Блясък“ Удар на годината[37]
Галена Годишни награди на „Нов фолк“ Най-прогресиращ изпълнител[37]
2008 Знам диагнозата Кавър версия на годината[37]
Галена Годишни награди на радио „Романтика“ Изпълнител на авантюра
Галена Награди на списание „ОК“ Мис опасни връзки[37]
2009 За последно Годишни награди на радио „Романтика“ Песен за секс[37]
За последно Годишни награди на „Нов фолк“ Видеоклип на годината[37]
2010 Галена Годишни награди на радио „Романтика“ Изпълнителка №1 на любовни песни[37]
Тихо ми пази Годишни награди на „Нов фолк“ Песен на годината
Галена Годишни награди на „Signal.bg“ Фолк идол на годината[38]
2011 АЗ Годишни награди на „Нов фолк“ Албум на годината[37]
„АЗ“ Годишни награди на радио „Романтика“ Албум на годината
Галена Годишни награди на „Нов фолк“ Оригинално сценично присъствие[37]
Галена Годишни награди на „Signal.bg“ Фолк идол на годината[39]
2013 Кой Песен на годината[40]
2014 Галена „Най-харесвана попфолк певица
Хавана Тропикана Песен на годината[41]
Хавана Тропикана „Folk club REVUE“ Песен на годината[42]
Хавана Тропикана Годишни награди на „Signal.bg“ Видеоклип на годината[43]
Галена Фолк идол на годината[44]
Боже прости „Folk club REVUE“ Дует на годината[42]
Галена Певица на годината[42]
Галена „The Cotton club“ Певица на годината
Галена „Best Erotic Model“ Секс идол на годината[45]
2015 Галена „Академията за мода“ Модна икона[46]
Стара каравана „Folk club REVUE“ Песен на годината[42]
В твоите очи Дует на годината[42]
Една жена Годишни награди на „Signal.bg“ Видеоклип на годината[47]
В твоите очи „Live Music Awards“ Дует на годината
2016 Галена Годишни награди на „Signal.bg“ Фолк идол[48]
2017 Галена Най-харесвана попфолк певица[49]
#TheBo$$ Видеоклип на годината[50]
2018 Галена Най-харесвана попфолк певица[51]
2020 Галена Годишни награди на „Signal.bg“ Фолк идол
100 живота Видеоклип на годината
100 живота Попфолк хит на годината
Галена Най-харесвана попфолк певица

Музикални успехи

Годишни награди на Signal.bg

Година Изпълнител Фолк идол[52]
2010 Галена Спечелена
2011 Галена Спечелена
2014 Галена[53] Спечелена
2016 Галена[54] Спечелена
2020 Галена Спечелена

10-те най

Година Изпълнител 10-те най-влиятелни попфолк изпълнители[55]
2013 Галена Спечелена
2014 Галена Спечелена
2015 Галена Спечелена

Звездно

Година Получател Най-стилно облечен изпълнител на ГМН на Планета
2012 Галена Спечелена

Фолкмаратон

Година Получател Хит на лятото
2013 „Дай ми“[7] Спечелена
2014 „Хавана Тропикана“ Спечелена

Източници

  1. signal.bg
  2. Галена (Биография), архив на оригинала от 13 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150213170247/http://bg.musicplayon.com/artist:Galena?p=biography, посетен на 15 февруари 2015 
  3. а б Галена (Биография)
  4. signal.bg, архив на оригинала от 4 март 2016, https://web.archive.org/web/20160304133737/http://signal.bg/view_albums.php?albums_id=1940, посетен на 15 февруари 2015 
  5. signal.bg, архив на оригинала от 15 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150215183532/http://signal.bg/view_article.php?article_id=27594, посетен на 15 февруари 2015 
  6. beyondfashionhouse.com, архив на оригинала от 1 декември 2017, https://web.archive.org/web/20171201150535/http://beyondfashionhouse.com/en/collections/i2/S/S-2013.html, посетен на 15 февруари 2015 
  7. а б planeta.tv
  8. Телевизия „Планета“
  9. Галена е Музикален идол на 2014
  10. signal.bg 6 звезди на „Пайнер“ с общ видеоклип 16 юни 2015, архив на оригинала от 4 март 2016, https://web.archive.org/web/20160304225937/http://signal.bg/view_article.php?article_id=41577, посетен на 10 юли 2015 
  11. Промо/ Звездите на Пайнер – Лале ли си, зюмбюл ли си signal.bg 10 юли 2015, архив на оригинала от 14 август 2016, https://web.archive.org/web/20160814171118/http://www.signal.bg/view_article.php?article_id=42061, посетен на 10 юли 2015 
  12. Промо / Галена – Стара каравана signal.bg 8 юли 2015, архив на оригинала от 9 юли 2015, https://web.archive.org/web/20150709035254/http://signal.bg/view_article.php?article_id=42013, посетен на 8 юли 2015 
  13. Промо / Борис Дали, с участието на Галена и Галин – Барабанче Архив на оригинала от 2015-07-09 в Wayback Machine.. signal.bg. 8 юли 2015
  14. planeta.tv
  15. Промо/ Галена – Една жена – signal.bg, архив на оригинала от 22 декември 2015, https://web.archive.org/web/20151222082103/http://signal.bg/view_article.php?article_id=44572, посетен на 16 декември 2015 
  16. Промо/ Галена, Цветелина Янева и Галин – Коледа – signal.bg, архив на оригинала от 22 декември 2015, https://web.archive.org/web/20151222075822/http://signal.bg/view_article.php?article_id=44620, посетен на 21 декември 2015 
  17. Крум: Нека има конкуренция, през 2016 това е най-естественото нещо[неработеща препратка]
  18. Промо / Галена – Да ти олекне (29 февруари 2016 в 21:45), архив на оригинала от 24 септември 2016, https://web.archive.org/web/20160924030456/http://signal.bg/view_article.php?article_id=45193, посетен на 23 септември 2016 
  19. Промо/ Галена и Цветелина Янева, с участието на Азис – Пей, сърце – signal.bg, архив на оригинала от 24 юни 2016, https://web.archive.org/web/20160624234758/http://signal.bg/view_article.php?article_id=45964, посетен на 30 май 2016 
  20. Промо/ Лорена, с участието на Галена – Все ми е тая (signal.bg – 25 юли 2016 в 22:37), архив на оригинала от 24 септември 2016, https://web.archive.org/web/20160924022203/http://signal.bg/view_article.php?article_id=46476, посетен на 23 септември 2016 
  21. Промо/ Фики, с участието на Галена – С друг ме бъркаш – (автор: Signal.bg на 21 септември 2016 в 20:48, архив на оригинала от 24 септември 2016, https://web.archive.org/web/20160924020903/http://signal.bg/view_article.php?article_id=46931, посетен на 23 септември 2016 
  22. Промо / Галена – #МамаУраган – автор: Signal.bg на 3 октомври 2016 в 21:10, архив на оригинала от 5 октомври 2016, https://web.archive.org/web/20161005120112/http://signal.bg/view_article.php?article_id=47021, посетен на 4 октомври 2016 
  23. Промо/ Галена – Мина ми 1 януари 2017 в 00:35, архив на оригинала от 3 януари 2017, https://web.archive.org/web/20170103165243/http://signal.bg/view_article.php?article_id=47729, посетен на 2 януари 2017 
  24. Галена е четвъртият номиниран за ФОЛК ИДОЛ 2017 Архив на оригинала от 2018-02-16 в Wayback Machine.. signal.bg. 11 януари 2018.
  25. Промо / Галена – #ДайМиЛюбов (08.05.2018)[неработеща препратка]
  26. Янева–Мараке-2/ Промо / Галена и Цветелина Янева – Маракеш (18.07.2018)[неработеща препратка]
  27. Промо / Галена – Феноменален (08.11.2018)[неработеща препратка]
  28. Промо / Галена – Сърце (21.01.2019)[неработеща препратка]
  29. Промо / Галена и Mile Kitic – Добре ли си (22.04.2019)[неработеща препратка]
  30. Промо / Галена – Паника (22.07.2019)
  31. Промо / Akcent и Галена – Te Quiero – signal.bg, архив на оригинала от 17 ноември 2015, https://web.archive.org/web/20151117022559/http://signal.bg/view_article.php?article_id=41753, посетен на 1 ноември 2015 
  32. Planeta.tv, архив на оригинала от 1 ноември 2019, https://web.archive.org/web/20191101132758/http://www.payner.bg/singers.php?galena, посетен на 12 юни 2015 
  33. Галена (Награди)
  34. а б в г д е ж Галена-Биография, (Награди)
  35. а б signal.bg, архив на оригинала от 24 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150224235828/http://signal.bg/view_article.php?article_id=39513, посетен на 24 февруари 2015 
  36. а б signal.bg, архив на оригинала от 24 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150224234145/http://signal.bg/view_article.php?article_id=39530, посетен на 24 февруари 2015 
  37. а б в г д е ж з и к www.galena-official.com
  38. signal.bg, архив на оригинала от 26 септември 2011, https://web.archive.org/web/20110926194306/http://www.signal.bg/view_article.php?article_id=12714, посетен на 13 февруари 2015 
  39. signal.bg, архив на оригинала от 14 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150214011817/http://signal.bg/view_article.php?article_id=19026, посетен на 13 февруари 2015 
  40. signal.bg, архив на оригинала от 26 март 2015, https://web.archive.org/web/20150326110132/http://signal.bg/view_people.php?people_id=6&tab=home&tab=bio, посетен на 13 февруари 2015 
  41. Избрахте! „Хавана Тропикана“ е Попфолк хит на 2014 година, архив на оригинала от 14 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150214003427/http://signal.bg/view_article.php?article_id=39012, посетен на 13 февруари 2015 
  42. а б в г д popfolk music awards 2015
  43. „Хавана Тропикана“ е попфолк клип на 2014 година, архив на оригинала от 14 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150214003717/http://signal.bg/view_article.php?article_id=39034, посетен на 13 февруари 2015 
  44. Избрахте! Галена е „Фолк идол 2014“, архив на оригинала от 16 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150216055544/http://signal.bg/view_article.php?article_id=39366, посетен на 16 февруари 2015 
  45. Галена и Фики с награда „Секс идол на годината“, архив на оригинала от 15 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150215205037/http://signal.bg/view_article.php?article_id=37798, посетен на 16 февруари 2015 
  46. Галена получи приз Модна икона 2015, архив на оригинала от 11 декември 2015, https://web.archive.org/web/20151211092637/http://signal.bg/view_article.php?article_id=44517, посетен на 10 декември 2015 
  47. popfolk music awards 2015, архив на оригинала от 14 август 2016, https://web.archive.org/web/20160814122535/http://signal.bg/view_article.php?article_id=45020, посетен на 9 февруари 2016 
  48. Галена е носител на приза Фолк идол 2016, архив на оригинала от 16 февруари 2017, https://web.archive.org/web/20170216213228/http://signal.bg/view_article.php?article_id=48095, посетен на 16 февруари 2017 
  49. Най-харесвана попфолк певица 2017, архив на оригинала от 12 март 2017, https://web.archive.org/web/20170312031942/http://signal.bg/view_article.php?article_id=48284, посетен на 8 март 2017 
  50. #TheBo$$ на Галена е „Видеоклип 2017“[неработеща препратка]
  51. Галена е най-харесвана попфолк певица за 2018 г.
  52. signal.bg, архив на оригинала от 26 юли 2016, https://web.archive.org/web/20160726041604/http://signal.bg/last.php?category_id=18, посетен на 22 януари 2015 
  53. signal.bg, архив на оригинала от 16 февруари 2015, https://web.archive.org/web/20150216055544/http://signal.bg/view_article.php?article_id=39366, посетен на 16 февруари 2015 
  54. signal.bg, архив на оригинала от 16 февруари 2017, https://web.archive.org/web/20170216213228/http://signal.bg/view_article.php?article_id=48095, посетен на 16 февруари 2017 
  55. www.10te.bg

Външни препратки

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за