Дейл Карнеги: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Buzz~bgwiki (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Дейл Карнеги''' (1888-1955) е американски автор, световноизвестен специалист в областта на човешките отношения, създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света.
'''Дейл Карнеги''' (1888-1955) е американски [[автор]], световноизвестен специалист в областта на човешките отношения, създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света.
Роден е в бедно фермерско семейство.
Роден е в бедно фермерско семейство.
В гимназията и колежа проявява активност като член на дискусионни клубове. Работи като търговец, известно време е и актьор в Ню Йорк, преди да започни да преподава ораторско изкуство към Младежката християнска организация ( YMCA). Курсовете му са едни от най - посещаваните, залите са все по - препълнени, а броят на последователите му расте.
В гимназията и колежа проявява активност като член на дискусионни клубове. Работи като търговец, известно време е и актьор в [[Ню Йорк]], преди да започни да преподава ораторско изкуство към Младежката християнска организация ([[YMCA]]). Курсовете му са едни от най - посещаваните, залите са все по - препълнени, а броят на последователите му расте.
За да си облекчи преподавателската работа Карнеги обобщава идеите си в брошурата: практически курс за бизнесмени" 1926. Участва в лекционно турне из страната заедно с колегата си Лоуел Томас.
За да си облекчи преподавателската работа Карнеги обобщава идеите си в брошурата: практически курс за бизнесмени" 1926. Участва в лекционно турне из страната заедно с колегата си Лоуел Томас.


Ред 13: Ред 13:


[[Категория:Американски писатели|Карнеги, Дейл]]
[[Категория:Американски писатели|Карнеги, Дейл]]

[[ar:ديل كارنيجي]]
[[bg:Дейл Карнеги]]
[[de:Dale Carnegie]]
[[et:Dale Carnegie]]
[[es:Dale Carnegie]]
[[eo:Dale Carnegie]]
[[fi:Dale Carnegie]]
[[he:דייל קרנגי]]
[[it:Dale Carnegie]]
[[nl:Dale Carnegie]]
[[pl:Dale Carnegie]]
[[pt:Dale Carnegie]]
[[ru:Карнеги, Дейл]]
[[vi:Dale Carnegie]]
[[th:เดล คาร์เนกี]]
[[tr:Dale Carnegie]]
[[uk:Карнеґі Дейл]]
[[yi:דעיל קאנארגי]]

Версия от 19:23, 30 юли 2007

Дейл Карнеги (1888-1955) е американски автор, световноизвестен специалист в областта на човешките отношения, създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света. Роден е в бедно фермерско семейство. В гимназията и колежа проявява активност като член на дискусионни клубове. Работи като търговец, известно време е и актьор в Ню Йорк, преди да започни да преподава ораторско изкуство към Младежката християнска организация (YMCA). Курсовете му са едни от най - посещаваните, залите са все по - препълнени, а броят на последователите му расте. За да си облекчи преподавателската работа Карнеги обобщава идеите си в брошурата: практически курс за бизнесмени" 1926. Участва в лекционно турне из страната заедно с колегата си Лоуел Томас.

Роден е в бедно семейство на фермери в Меривил, Мисури. Автор е на:

  • "Неизвестни факти за известни личности" (1934),
  • "Как да печелим приятели и да влияем на другите" (1936),
  • "Как да постигнем самоувереност и да влияем на другите чрез ораторско майсторство" и
  • "Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота" (1948).

Шаблон:Литература-мъниче bg:Дейл Карнеги