МедияУики:Uploadtext: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м опростяване на кода
м { вместо скоба, бъг в МедияУики
Ред 2: Ред 2:


<div style="border: thin solid grey; background: #ddf; padding: .5em;">
<div style="border: thin solid grey; background: #ddf; padding: .5em;">
<p>Моля следвайте тези правила:</p>
Моля следвайте тези правила:
* Включете ''подробна'' информация за източника на файла.
<ul>
* Посочете ''лиценза'' на файла, като прибавите <tt>&#123;{GFDL}}</tt> за свободна документация на ГНУ, <tt>&#123;{PD}}</tt> за обществено достояние, и пр. Вижте [[Уикипедия:Шаблони/Лицензи|шаблоните за лицензи]] за още маркери.
<li>Включете ''подробна'' информация за източника на файла.</li>
* Вградете файла в съответните статии: картинки примерно с <tt><nowiki>[[</nowiki>Картинка:''Файл''.jpg|мини|''надпис или обяснение''<nowiki>]]</nowiki></tt>, други медии с <tt><nowiki>[[</nowiki>Медия:''Файл''.ogg<nowiki>]]</nowiki></tt>.
<li>Посочете ''лиценза'' на файла, като прибавите <tt>&#123;{GFDL}}</tt> за свободна документация на ГНУ, <tt>&#123;{PD}}</tt> за обществено достояние, и пр. Вижте [[Уикипедия:Шаблони/Лицензи|шаблоните за лицензи]] за още маркери.</li>
* Използвайте разумни файлови имена (например "Църквата, Рилски манастир, фронтално.jpg"), за да се избегнат конфликти със съществуващи файлове.
<li>Вградете файла в съответните статии: картинки примерно с <tt><nowiki>[[</nowiki>Картинка:''Файл''.jpg|мини|''надпис или обяснение''<nowiki>]]</nowiki></tt>, други медии с <tt><nowiki>[[</nowiki>Медия:''Файл''.ogg<nowiki>]]</nowiki></tt>.</li>
<li>Използвайте разумни файлови имена (например "Църквата, Рилски манастир, фронтално.jpg"), за да се избегнат конфликти със съществуващи файлове.</li>
</ul>
</div>
</div>


Ред 15: Ред 13:
<div style="border: thin solid grey; background: #ddf; padding: .5em;">
<div style="border: thin solid grey; background: #ddf; padding: .5em;">
'''Примерно описание''':
'''Примерно описание''':
<div style="background: #fff; border: thin solid gray; padding:.2em;"><nowiki>Църквата на Рилския манастир; © 2005 Иван Иванов (http://www.example.com) {{GFDL}}</nowiki></div>
<div style="background: #fff; border: thin solid gray; padding:.2em;"><nowiki>Църквата на Рилския манастир; © 2005 Иван Иванов (http://www.example.com) &#123;{GFDL}}</nowiki></div>
</div>
</div>

Версия от 21:05, 3 февруари 2005

Можете да качвате картинки със свободен лиценз и в Общомедия (Wikimedia Commons) – общото хранилище на съдържание за всички проекти на Уикимедия на всички езици. Всеки файл, качен в Общомедия, може да бъде използван веднага, все едно, че е наличен навсякъде. Този вариант е за предпочитане.

Моля следвайте тези правила:

  • Включете подробна информация за източника на файла.
  • Посочете лиценза на файла, като прибавите {{GFDL}} за свободна документация на ГНУ, {{PD}} за обществено достояние, и пр. Вижте шаблоните за лицензи за още маркери.
  • Вградете файла в съответните статии: картинки примерно с [[Картинка:Файл.jpg|мини|надпис или обяснение]], други медии с [[Медия:Файл.ogg]].
  • Използвайте разумни файлови имена (например "Църквата, Рилски манастир, фронтално.jpg"), за да се избегнат конфликти със съществуващи файлове.

Ако файл с указаното име вече съществува, той ще бъде заменен без предупреждение. Предпочитаните формати са JPEG за фотографии, PNG за рисунки и иконки и OGG за музикални файлове.

Примерно описание:

Църквата на Рилския манастир; © 2005 Иван Иванов (http://www.example.com) {{GFDL}}