Ивелина Атанасова - Генчев: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{бързо|откровена реклама}}
{{паун}}
{{паун}}
{{Личност
{{Личност

Версия от 15:54, 13 юни 2021

Ивелина Атанасова - Генчев
Бизнес и маркетинг консултант

Родена
16 октомври 1983
Варна

РаботилаКонсултант по маркетинг на растежа и дигитална трансформация на бизинеса Сертифициран “Бизнес коуч”
Предприемаческа дейност
Работила вИкономически университет - Варна
Известна сАвтор на теорията за “дигиталните деца”®. Създател на първата бизнес клиника® за дигитална трансформация на бизнеса в България.
Семейство
СъпругВасил Генчев (2018)
ДецаМартин Атанасов (2007)

Уебсайтhttps://ivatanasova.com

Биография

Ивелина Атанасова – Генчев е старши бизнес консултант[1] по пазарни стратегии, дигитална трансформация и маркетинг на растежа[2]. Създател на първата бизнес клиника® за дигитална трансформация на бизнеса в България, отличена в класацията на Top Interactive Agencies за Централна и Източна Европа [3]. Ментор в редица международни акселераторски програми за стартиращи компании. Автор на теорията за “дигиталните деца” и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: Училище с отворен код® [4]


Обществена дейност

DigitalKidZ® стартира през 2014г. като [5]първата българска инициатива за повишаване на дигиталната грамотност на съвременните учители, родители и деца, а две години по-късно инициативата печели награда за “Социална кампания на България” [6] от Forbes.

През 2019г., едва пет години след старта, DigitalKidZ е отличена в Берлин, в конкурса Innovation in Politics за това, че “подобрява благосъстоянието на населението в Европа”, [7] в категория “Просперитет”.

През 2021г, най-големият английския фонд, в областта на технологичните образователни startup компании, SuperCharger Venture[8], отличава Ивелина, като създател на инициативата сред най-вдъхновяващите жени - лидери в областта на TechEdu индустрията в световен мащаб.

Името на Ивелина Атанасова - Генчев се свързва още и с българския клон на световната организация - Women in Tech®, чиито съ-основател е.[9] В професионалната ѝ визитка присъстват  отличия за “Жена на годината”(2016) в категория „Иновации и технологии“ и отличие от Президента на Република България – Румен Радев за висок обществен принос в областта на компютърните науки – награди „Джон Атанасов“. Номинация за “Герой на Екосистемата” на Централноевропейските стартъп награди (2020).[10]

Дългогодишно маркетинг жури в конкурса “Сайт на годината”, а през 2021 и модератор на сегмент “Маркетинг” в журито, Ивелина Атанасова - Генчев често споделя, че нейна кауза и лична мисия е “създаването и управлението на бизнес организации, които допринасят за икономическото овластяване на жените чрез информационно-комуникационните технологии и достъп до качествено образование от най-ранна детска възраст”.

Била е два пъти TEDx лектор.

Награди

  • 2021 - Включена в списъка на SuperCharger Venture za най-вдъхновяващите жени - лидери в областта на TechEdu индустрията в световен мащаб
  • 2017 - Отличие от президента Р.Радев за особено висок принос в областта на компютърните технологии
  • 2016 - Жена на годината (сп.Грация), категория: Технологии и иновации
  • 2015 - 40 до 40 - класацията на Дарик радио за личностите, които променят облика на България
  • 2015 - Жена предприемач на България (Български център на жените в технологиите - BCWT)

Интервюта и Медийни публикации

Източници