Хилари Дъф: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
SieBot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: ko:힐러리 더프
PrinceYuki (беседа | приноси)
официални заглавия на български; по-точна инфо; премахване на хвалебствията и други разни фенски прояви ;)
Ред 8: Ред 8:
}}
}}


'''Хилари Ерхард Даф''' ([[английски език|английски]]: ''Hilary Erhard Duff'') е [[актриса]] и [[поп музика|поп певица]] от [[САЩ]]. Въпреки че второто й име е Ерхард, тя е позната като Хилари Ан (''Ann'') Даф.
'''Хилари Ерхард Дъф''' ([[английски език|английски]]: ''Hilary Erhard Duff'') е [[актриса]] и [[поп музика|поп певица]] от [[САЩ]]. Въпреки че второто й име е Ерхард, тя е позната като Хилари Ан (''Ann'') Дъф.
След като става известна със [[сериал]]а ''[[Лизи МакГуайър]]'', тя прави кариера в [[кино]]то с роли в [[холивуд]]ски филми като ''Cheaper by the Dozen'' и [[независима филмова продукция|независими продукции]] като ''Material Girls''. Дъф започва също така успешна музикална кариера. Има издадени два албума, първи в класацията на САЩ. Има по-голяма сестра -Хейли с която се снима в ''Matherial Girls''.
След като става известна със [[сериал]]а ''[[Лизи Макгуаяр]]'', тя прави кариера в [[кино]]то с роли в [[холивуд]]ски филми като ''[[Деца на килограм]]'' и [[независима филмова продукция|независими продукции]] като ''[[Материални момичета]]''. Дъф започва също така успешна музикална кариера. Има издадени шест албума, първи в класацията на САЩ. Има по-голяма сестра, Хейли, с която се снима в ''Материални момичета''.


Участва в романтичната комедия „''[[Историята на Пепеляшка]]''“ с участието на [[Чад Майкъл Мъри]], снима се в ''Raise Your Voice'' с участието на [[Оливър Джеймс]].
Участва в романтичната комедия ''A Cinderella Story'' с участието на [[Чад Майкъл Мъри]], снима се в ''Raise Your Voice'' с участието на [[Оливър Джеймс]]. Определят я като добра актриса и фантастична певица. Хилари Дъф и [[Линдзи Лоън]] били като малки чудесни приятелки, но веднъж Линдзи започнала да се кара за нещо на Хилари и тогава тя го приела много навътре и до ден днешен не си говорятдруга причина е това че двете красавици са ходели едновременно с Арън Картъри това също допринесло за разпадането на техните приятелски отношения!. Двете се мразят много и говорят лошо една на друга. Продуцентите много харесват Хилари Дъф като актриса и искат още филми с нея.


Първата любов на Хилари е известния поп певец [[Арън Картър]], но настоящата е Джоел Мадън.
Първата любов на Хилари е известния поп певец [[Арън Картър]], но настоящата е [[Джоел Мадън]].


== Филмография ==
== Филмография ==
{{commons|Hilary Duff}}
{{commons|Hilary Duff}}
*A Perfect Man (2005)
*''A Perfect Man'' (2005)
*Cheaper by The Dozen 2 (2005)
*„''[[Деца на килограм 2]]''“ (2005)
*''[[Историята на Пепеляшка]]'' (2004)
*Cinderella Story, A (2004)
*Raise Your Voice (2004)
*''Raise Your Voice'' (2004)
*Lizzie McGuire Movie, The (2003)
*''Lizzie McGuire Movie, The'' (2003)
*„''[[Агент Коуди Банкс]]''“ (2003)
*Agent Cody Banks (2003)
*The Lizzie McGuire Movie (2003)
*''The Lizzie McGuire Movie'' (2003)
*Cheaper by the Dozen (2003)
*„''[[Деца на килограм]]''“ (2003)
*Cadet Kelly (2002)
*„''[[Кадет Кели]]''“ (2002)
*Lizzie McGuire (2001)
*„''[[Лизи Макгуаяр]]''“ (2001)
*Soul Collector, The (1999)
*''Soul Collector, The'' (1999)
*Casper Meets Wendy (1998)
*''Casper Meets Wendy'' (1998)
*True Women (1997)
*''True Women'' (1997)


==Външни препратки==
==Външни препратки==

Версия от 07:33, 26 август 2007

Хилари Дaф
Hilary Duff
актриса и певица от САЩ

Родена
Активен периодот 1993 г.
Семейство
СъпругМайк Комри (2010 – 2016)
Матю Кома (2019)[1]
Деца4

Подпис
Уебсайтhilaryduff.com
Хилари Дaф в Общомедия

Хилари Ерхард Дъф (английски: Hilary Erhard Duff) е актриса и поп певица от САЩ. Въпреки че второто й име е Ерхард, тя е позната като Хилари Ан (Ann) Дъф.

След като става известна със сериалаЛизи Макгуаяр“, тя прави кариера в киното с роли в холивудски филми като „Деца на килограм“ и независими продукции като „Материални момичета“. Дъф започва също така успешна музикална кариера. Има издадени шест албума, първи в класацията на САЩ. Има по-голяма сестра, Хейли, с която се снима в „Материални момичета“.

Участва в романтичната комедия „Историята на Пепеляшка“ с участието на Чад Майкъл Мъри, снима се в Raise Your Voice с участието на Оливър Джеймс.

Първата любов на Хилари е известния поп певец Арън Картър, но настоящата е Джоел Мадън.

Филмография

Външни препратки