Уикипедия:Съветник: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
допълв
м грешки
 
Ред 1: Ред 1:
[[File:Advisor-js-screenshot.png|мини|Екранен кадър от английската версия]]
[[File:Advisor-js-screenshot.png|мини|Екранен кадър от английската версия]]
'''„Съветник“''' ('''''Advisor.js''''') е инструмент, който проверява за някои често срещани грешки в уики-текста, докато го редактираш, и предлага поправянето им. Инсталира се от [[Специални:Настройки#mw-prefsection-gadgets|Настройки/Джаджи]]. При редактиране, над кутийката с текста ще се появяват препратки с предложения за промени, или съобщение, че не са намерени проблеми в текста.
'''„Съветник“''' ('''''Advisor.js''''') е инструмент, който проверява за някои често срещани грешки в уикитекста, докато го редактираш, и предлага поправянето им. Инсталира се от [[Специални:Настройки#mw-prefsection-gadgets|Настройки/Джаджи]]. При редактиране над кутийката с текста ще се появяват препратки с предложения за промени или съобщение, че не са намерени проблеми в текста.


„Съветникът“ работи най-добре с браузъра „[[Файърфокс]]“. При другите браузъри текстовата кутия не винаги се превърта до точното място на проблема след натискане на препратката за определен проблем.
„Съветникът“ работи най-добре с браузъра „[[Файърфокс]]“. При другите браузъри текстовата кутия невинаги се превърта до точното място на проблема след натискане на препратката за определен проблем.


„Съветник“ не работи, ако джаджата WikEd е включена. Преди да използвате „Съветник“ трябва да изключите WikEd чрез съответния му бутон над текстовата кутия или най-горе в дясно на страницата. Същото важи за бутона „Оцветяване на синтаксиса“ - за да работи правилно Съветникът, бутонът трябва да е изключен.
„Съветник“ не работи, ако джаджата WikEd е включена. Преди да използвате „Съветник“, трябва да изключите WikEd чрез съответния му бутон над текстовата кутия или най-горе в дясно на страницата. Същото важи за бутона „Оцветяване на синтаксиса“ за да работи правилно „Съветникът“, бутонът трябва да е изключен.


„Съветник“ е написан от потребител [[Потребител:Cameltrader|Cameltrader]] (неактивен от много години).
„Съветник“ е написан от потребител [[Потребител:Cameltrader|Cameltrader]] (неактивен от много години).

Текуща версия към 09:18, 13 март 2022

Екранен кадър от английската версия

„Съветник“ (Advisor.js) е инструмент, който проверява за някои често срещани грешки в уикитекста, докато го редактираш, и предлага поправянето им. Инсталира се от Настройки/Джаджи. При редактиране над кутийката с текста ще се появяват препратки с предложения за промени или съобщение, че не са намерени проблеми в текста.

„Съветникът“ работи най-добре с браузъра „Файърфокс“. При другите браузъри текстовата кутия невинаги се превърта до точното място на проблема след натискане на препратката за определен проблем.

„Съветник“ не работи, ако джаджата WikEd е включена. Преди да използвате „Съветник“, трябва да изключите WikEd чрез съответния му бутон над текстовата кутия или най-горе в дясно на страницата. Същото важи за бутона „Оцветяване на синтаксиса“ – за да работи правилно „Съветникът“, бутонът трябва да е изключен.

„Съветник“ е написан от потребител Cameltrader (неактивен от много години).