Resource Description Framework: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м интервал; козметични промени
грешки
 
Ред 1: Ред 1:
'''Resource Description Framework (RDF)''' е [[XML]]-базиран език (т.е. неговият синтаксис е дефиниран на XML) за представяне на информация описваща уеб ресурси (Resources) в [[Интернет]] и стандарт на [[W3C]] за [[семантична мрежа|семантични мрежови архитектури]]. Информацията може да бъде: описание на съдържанието, заглавието, автора, права за ползване и други структурирани [[метаданни]]. Информацията не се показва в [[уеб страници]]те.
'''Resource Description Framework (RDF)''' е [[XML]] базиран език (т.е. неговият синтаксис е дефиниран на XML) за представяне на информация описваща уеб ресурси (Resources) в [[интернет]] и стандарт на [[W3C]] за [[семантична мрежа|семантични мрежови архитектури]]. Информацията може да бъде: описание на съдържанието, заглавието, автора, права за ползване и други структурирани [[метаданни]]. Информацията не се показва в [[уеб страници]]те.


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Текуща версия към 11:59, 26 април 2022

Resource Description Framework (RDF) е XML базиран език (т.е. неговият синтаксис е дефиниран на XML) за представяне на информация описваща уеб ресурси (Resources) в интернет и стандарт на W3C за семантични мрежови архитектури. Информацията може да бъде: описание на съдържанието, заглавието, автора, права за ползване и други структурирани метаданни. Информацията не се показва в уеб страниците.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

RDF софтуерни инструменти