МедияУики:Uploadtext: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Този вариант е за предпочитане (освен за картите на България с червени точки за селата, които се качват тук).
(освен за специфични файлове, отнасящи се до България, които няма да се ползват от другите енциклопедии – те се качват тук)
Ред 1: Ред 1:
<big>Можете да качвате картинки със ''[[commons:Commons:Licensing|свободен лиценз]]'' и в '''[[commons:Начална страница|Общомедия]]''' (Wikimedia Commons) – общото хранилище на съдържание за всички проекти на Уикимедия на всички езици. Всеки файл, качен в Общомедия, може да бъде използван веднага, все едно, че е наличен навсякъде. <span class="error">'''Този вариант е за предпочитане'''</span></big> (освен за картите на България с червени точки за селата, които се качват тук).
<big>Можете да качвате картинки със ''[[commons:Commons:Licensing|свободен лиценз]]'' и в '''[[commons:Начална страница|Общомедия]]''' (Wikimedia Commons) – общото хранилище на съдържание за всички проекти на Уикимедия на всички езици. Всеки файл, качен в Общомедия, може да бъде използван веднага, все едно, че е наличен навсякъде. <span class="error">'''Този вариант е за предпочитане'''</span></big> (освен за специфични файлове, отнасящи се до България, които няма да се ползват от другите енциклопедии – те се качват тук).


<div style="border: thin solid grey; background: #ddf; padding: .5em;">
<div style="border: thin solid grey; background: #ddf; padding: .5em;">

Версия от 21:11, 27 февруари 2005

Можете да качвате картинки със свободен лиценз и в Общомедия (Wikimedia Commons) – общото хранилище на съдържание за всички проекти на Уикимедия на всички езици. Всеки файл, качен в Общомедия, може да бъде използван веднага, все едно, че е наличен навсякъде. Този вариант е за предпочитане (освен за специфични файлове, отнасящи се до България, които няма да се ползват от другите енциклопедии – те се качват тук).

Моля следвайте тези правила:

  • Включете подробна информация за източника на файла.
  • Посочете лиценза на файла, като прибавите {{GFDL}} за свободна документация на ГНУ, {{PD}} за обществено достояние, и пр. Вижте шаблоните за лицензи за още маркери.
  • Вградете файла в съответните статии: картинки примерно с [[Картинка:Файл.jpg|мини|надпис или обяснение]], други медии с [[Медия:Файл.ogg]].
  • Използвайте разумни файлови имена (например "Църквата, Рилски манастир, фронтално.jpg"), за да се избегнат конфликти със съществуващи файлове.

Ако файл с указаното име вече съществува, той ще бъде заменен без предупреждение. Предпочитаните формати са JPEG за фотографии, PNG за рисунки и иконки и OGG за музикални файлове.

Примерно описание:

Църквата на Рилския манастир; © 2005 Иван Иванов (http://www.example.com) {{GFDL}}