Потребител беседа:Save-darina: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Точица (беседа | приноси)
У:НЕЕ
Ред 12: Ред 12:
в лева BG34TTBB94005523385608
в лева BG34TTBB94005523385608
в евро BG50TTBB94005523385611
в евро BG50TTBB94005523385611

:За съжаление не можете да ползвате Уикипедия за набиране на средства. Вижте, [[У:НЕЕ]] [[Потребител:Точица|Точица]] 21:46, 14 ноември 2007 (UTC)

Версия от 21:46, 14 ноември 2007

Здравейте,

Обръщам се към вас с молба за помощ.Ще ви разкажа историята на моето момченце. 

Мартин е почти на 8 години и до средата на февруари беше весело и жизнено дете, ходеше на училище, учеше си прилежно уроците и правеше една камара щуротии за наша радост. Кошмарът започна към края на февруари тази година Класната му забелязала, че си намества погледа, когато гледа към дъската. Заведохме детето на офталмолог и се оказа, че Марти има проблем с лявото оченце - не можеше да го движи наляво. Насочиха ни към детски невролог, обясниха ни че трябва да направим скенер и ядрено магнитен резонанс. (Тук е момента да кажа, че Марти беше с диагноза хиперкинетичност, изоставане в говорното развитие и лека рефлекторна пареза в дясно, но детето се развиваше много добре.) След прегледа при офталмолога си запазихме час при наблюдаващия го детски невролог. При прегледа се установи, че парезата в дясно се е задълбочила, по спешност направихме скенер, но той не показа нищо тревожно. На 14 март 2007 направихме ядрено магнитен резонанс и целия проблем излезе наяве.Оказа се, че детето ми има мозъчен тумор и то не къде е, а в ствола на мозъка. Заминахме за София и на 4 април беше направена първата операция - отстраниха кистата и взеха тъкан за хистология. По време на операцията обаче, детето направи кръвоизлив и три дена след това беше в кома и на командно дишане. Марти постепенно започна да се възстановява и да се придвижва с наша помощ. Дойде и хистологията - микотична инфекция с централна некроза и калцификати, нямаше туморни клетки. Изписаха ни без никакво друго лечение, като трябваше да направим резонанс след два месеца. В началото на юни детето отново се влоши, започна да повръща и парезата му се влоши дотам, че не можеше да се движи. Направихме по спешност резонанс и се оказа, че Марти е направил хидроцефалия, има отново киста и туморът е нараснал. Поставиха му клапа и направиха втора операция, пак махнаха кистата и взеха за хистология. Този път детето понесе добре операцията. Новата хистология показа обаче, че става въпрос за тумор - пилоцитен астроцитом I-ва степен, с вероятна склонност към малигнезация. Обясниха ни, че туморът е доброкачествен и не се налага лъчетерапия или химиотерапия. Но през август месец отново се появи киста, новият резонанс показва, че пак има нарастване с милиметри и голяма киста. Можем да го оперираме отново в София, но аз се свързах с немски неврохирургични клиники и получих отговор от Бон. Предлагат ни да изчистят по-голямата част от тумора и така да стабилизарат детето за голям период от време. Операцията ще струва около 15 000 евро.”

В клиниката в Бон ще приемат Марти веднага, след като родителите преведат авансово 10 000 евро по сметката на болницата. Престоят ще е между две и три седмици, в зависимост от състоянието му. Детето трябва да бъде оперирано до един месец, защото туморът се разраства твърде бързо и му причинява страдания – повръщане, парализа на дясното краче и лявата страна на лицето, проблеми с говора и с оченцето. В очакване на операцията, Марти е на постоянна кортизонова терапия, но тя не може да продължава дълго. Представяме ви първия и втория отговор на Priv.-Doz. Dr. med. Hans Clusmann до майката на Марти.

Приятели, днес Марти има рожден ден. Става на 8 години. Да му подарим най-безценния дар! И когато добрият Дядо Коледа, в когото Марти вярва силно, почука на вратата му след малко повече от месец, да бъде озарен от още една прекрасна детска усмивка! Марти със сестричката си Марти със сестричката си

Дарителска сметка на Мартин Емилов Захариев:

Експресбанк swift TTBBBG22

в лева BG34TTBB94005523385608 

в евро BG50TTBB94005523385611

За съжаление не можете да ползвате Уикипедия за набиране на средства. Вижте, У:НЕЕ Точица 21:46, 14 ноември 2007 (UTC)[отговор]