Аюрведа: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Точица (беседа | приноси)
спасяване
Точица (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Аюрведа''' е древна индийска система за грижа за [здраве|здравето]]. Самата дума се превежда грубо като "знание за живота" (от āyus на [[санскрит]] - "живот" или "житейски принцип" - и veda, което се отнася до система на знание). Принципите на Аюрведа са насочени към опазване на живота - здравословни навици и терапия не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа.
'''Аюрведа''' е древна индийска система за грижа за [[здраве|здравето]]. Самата дума се превежда грубо като "знание за живота" (от āyus на [[санскрит]] - "живот" или "житейски принцип" - и veda, което се отнася до система на знание). Принципите на Аюрведа са насочени към опазване на живота - здравословни навици и терапия не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа.


{{мъниче}}
{{мъниче}}

Версия от 01:29, 16 ноември 2007

Аюрведа е древна индийска система за грижа за здравето. Самата дума се превежда грубо като "знание за живота" (от āyus на санскрит - "живот" или "житейски принцип" - и veda, което се отнася до система на знание). Принципите на Аюрведа са насочени към опазване на живота - здравословни навици и терапия не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа.