Грегори Льомаршал: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 29: Ред 29:
В свое интервю [[Рене Анжелил]], съпруг на певицата [[Селин Дион]], определя Грегори като ''"талант какъвто рядко се открива"''.
В свое интервю [[Рене Анжелил]], съпруг на певицата [[Селин Дион]], определя Грегори като ''"талант какъвто рядко се открива"''.


На [[28 декември]] [[2007]] г. [[TF1]] посвети специално издание на ''Star Acаdemy 7'' на Грегори. Всички участници и специални гости споделят, че за тях е огромна чест да отдадат почит и уважение към отишлия си голям певец и човек. Сред специалните гости са [[Нолуин Лероа]](Nolwenn Leroy), [[Патрик Фиори]], [[Еманюел Моар]], [[Елен Сегара]] и др.{{източник}}. По време на концерта са събрани 5,2 млн.евро (според TF1) за асоциацията за борба с муковисцидозата, носеща неговото име. Подобни ТВ предавания за него в периода след смъртта му правят и други ТВ канали като M6, MCM, France 2 и др. Много от най-добрите френски артисти посвещават на Грегори свои песни и цели концерти.
На [[28 декември]] [[2007]] г. [[TF1]] посвещава специално издание на ''Star Acаdemy 7'' на Грегори. Всички участници и специални гости споделят, че за тях е огромна чест да отдадат почит и уважение към отишлия си голям певец и човек. Сред специалните гости са [[Нолуин Лероа]], [[Патрик Фиори]], [[Еманюел Моар]], [[Елен Сегара]] и др.{{източник}}. По време на концерта са събрани 5,2 млн.евро (според TF1) за асоциацията за борба с муковисцидозата, носеща неговото име. Подобни ТВ предавания за него в периода след смъртта му правят и други ТВ канали като M6, MCM, France 2 и др. Много от най-добрите френски артисти посвещават на Грегори свои песни и цели концерти.{{източник}}


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 20:43, 29 декември 2007

Грегори Льомаршал
Grégory Lemarchal
френски музикант
Photo niko 3163 cropped.jpg

Роден
Починал
ПогребанФранция
Активен периодот 2004 г. до 2007 г.
Семейство

Уебсайтwww.universalmusic.fr/artistes/40063310151
Грегори Льомаршал в Общомедия

Грегори Льомаршал (Шаблон:Lang-fr) е френски певец и победител в четвъртото издание на френското музикалното реалити шоу Star Academy.

Биография

Грегори Льомаршал е роден на 13 май 1983 г. във френския град Ла Тронш. Когато е на 20 месеца му е поставена диагноза, че е болен от нелечимата болест муковисцидоза (Шаблон:Lang-la).

През 1995 г. става шампион на Франция по акробатичен рокендрол. В 1998 г. взема участие в телевизионното шоу „Graines de stars“, и става особено популярен в родния си край. През 2004 г. участва в четвъртото издание на Star Academy. В процеса на предаването болестта на Грегори не се споменава. Още от началото зрителите са впечатлени от огромния му талант. През цялото време той е душата на компанията в Star Acаdemy. На 22 декември 2004 г., на финала на сезона, тoй печели с ненадминатия и до днес резултат от 80% зрителски вот.

Неговият дебют след „Звездната академия“ е през 2005 г., когато записва първата си песен „Ecris l'histoire“, достигнала номер две във френските чартове и обявена за платинена, а албума му „Je deviens moi“ се радва на продажби от над 600 хил. копия.

На музикалните награди на NRJ през януари 2006 г. Льомаршал печели приза „пробив на годината“ (Шаблон:Lang-fr). През пролетта на същата година той е на турне из Франция, след което прави дует с британката от новозеландси произход Луси Силвас, с чийто сингъл „Meme Si (What You're Made Of)“ достига до номер две в чартовете на Франция.

Кончина

През 2007 г. Льомаршал обявява, че неговото здраве се влошава и че той трябва да отсъства временно от музикалната сцена, докато се възстанови. Грегори Льомаршал умира на 30 април 2007 г. в парижкото предградие Сюрен, без да дочака нужната му трансплантация.

След смъртта му излиза албума „La Voix D'Un Ange“, съставен от песни, които Грегори записва малко преди да си отиде завинаги. Включени са и негови изпълнения на живо. Първият сингъл от него „De Temps En Temps“ става номер едно във Франция. Албумът се продава в милионен тираж. Основаната от родителите му фондация за борба с муковисцидозата успява да събере 7,5 млн. евро (според изявление на Пиер Льомаршал - баща на Грегори) само за няколко месеца. Това е било последното желание на Грегори, преди да почине.

В свое интервю Рене Анжелил, съпруг на певицата Селин Дион, определя Грегори като "талант какъвто рядко се открива".

На 28 декември 2007 г. TF1 посвещава специално издание на Star Acаdemy 7 на Грегори. Всички участници и специални гости споделят, че за тях е огромна чест да отдадат почит и уважение към отишлия си голям певец и човек. Сред специалните гости са Нолуин Лероа, Патрик Фиори, Еманюел Моар, Елен Сегара и др.[източник?]. По време на концерта са събрани 5,2 млн.евро (според TF1) за асоциацията за борба с муковисцидозата, носеща неговото име. Подобни ТВ предавания за него в периода след смъртта му правят и други ТВ канали като M6, MCM, France 2 и др. Много от най-добрите френски артисти посвещават на Грегори свои песни и цели концерти.[източник?]

Външни препратки