Сериал: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Премахната редакция 1386450 на 77.77.131.130 (б.)
Ред 1: Ред 1:
'''Сериалът''' е низ от [[филм]]ови, [[радио]] или други [[художествено произведение|художествени произведения]], които обикновено се излъчват по едно и също време в определен ден по [[телевизия]]та или радиото, или в случаи с печатни произведения, в едни и същи [[печатно издание|пеhjjjyuyyuyuyuyuyuyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyчатни издания]]. С малки изключения един сериал има определен брой постоянни действащи лица, които преживяват приключения или други случки, които заслужават да бъдат разказани. Типично за сериалите е еднаквата продължителност на епизодите и цялостта на историята.
'''Сериалът''' е низ от [[филм]]ови, [[радио]] или други [[художествено произведение|художествени произведения]], които обикновено се излъчват по едно и също време в определен ден по [[телевизия]]та или радиото, или в случаи с печатни произведения, в едни и същи [[печатно издание|печатни издания]]. С малки изключения един сериал има определен брой постоянни действащи лица, които преживяват приключения или други случки, които заслужават да бъдат разказани. Типично за сериалите е еднаквата продължителност на епизодите и цялостта на историята.


== Вижте също ==
== Вижте също ==

Версия от 15:16, 2 януари 2008

Сериалът е низ от филмови, радио или други художествени произведения, които обикновено се излъчват по едно и също време в определен ден по телевизията или радиото, или в случаи с печатни произведения, в едни и същи печатни издания. С малки изключения един сериал има определен брой постоянни действащи лица, които преживяват приключения или други случки, които заслужават да бъдат разказани. Типично за сериалите е еднаквата продължителност на епизодите и цялостта на историята.

Вижте също

Шаблон:Телевизия-мъниче