Фърги (певица): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Точица (беседа | приноси)
снимка
Bgbot (беседа | приноси)
м Борислав: банда → група и козметични промени
Ред 8: Ред 8:
}}
}}


'''Стейси Ан Фъргюсън''' (на [[Английски език|англ.]] ''Stacy Ann Ferguson'') или по известна само като '''Фърги''' е вокалистка на групата [[The Black Eyed Peas]]. Включва се в бандата през [[2003]] на мястото на [[Ким Хил]]. Има две награди [[Грами]].
'''Стейси Ан Фъргюсън''' (на [[Английски език|англ.]] ''Stacy Ann Ferguson'') или по известна само като '''Фърги''' е вокалистка на групата [[The Black Eyed Peas]]. Включва се в групата през [[2003]] на мястото на [[Ким Хил]]. Има две награди [[Грами]].


== Биография ==
== Биография ==
Ред 15: Ред 15:


=== Wild Orchid и наркотиците ===
=== Wild Orchid и наркотиците ===
През [[1997]] Стейси се включва в женската банда [[Wild Orchid]] (Дива Орхидея). Фърги се обединява със Стефани Ридел, която е била с нея в "[[Kids Incorporated]]". През 1999 година ги показват в съботно шоу по [[FOX Family Channel]]. Първия си албум групата пуска през 1997 година, поддържана от [[RCA]], вторият албум излиза на следващата година и се казва "[[Oxygen]]". Те стават популярни когато техният хит "Declaration" е пуснат в епизод на филма "[[Beverly Hills 90210]]". През 2001 година, групата е готова да запише трети албум, но звукозаписната компания отказва да подпише договор. Групата престава да съществува и Фърги преживява огромна емоционална криза. Тя обявява публично, че е употребявала [[екстази]] и [[метамфетамин]]. Теглото ѝ пада до 41 кг и заболява от [[анорексия]]. Успява да се излекува. След като се отказва от наркотиците, Фърги си прави пиърсинга на веждата си - като награда. Сега най-супер-мега-яката Фърги е световноизвестна и, който не слуша хитовете ѝ, се счита за "динозавър".
През [[1997]] Стейси се включва в женската група [[Wild Orchid]] (Дива Орхидея). Фърги се обединява със Стефани Ридел, която е била с нея в [[Kids Incorporated]]. През 1999 година ги показват в съботно шоу по [[FOX Family Channel]]. Първия си албум групата пуска през 1997 година, поддържана от [[RCA]], вторият албум излиза на следващата година и се казва [[Oxygen]]. Те стават популярни когато техният хит „Declaration“ е пуснат в епизод на филма [[Beverly Hills 90210]]. През 2001 година, групата е готова да запише трети албум, но звукозаписната компания отказва да подпише договор. Групата престава да съществува и Фърги преживява огромна емоционална криза. Тя обявява публично, че е употребявала [[екстази]] и [[метамфетамин]]. Теглото ѝ пада до 41 кг и заболява от [[анорексия]]. Успява да се излекува. След като се отказва от наркотиците, Фърги си прави пиърсинга на веждата си като награда. Сега най-супер-мега-яката Фърги е световноизвестна и, който не слуша хитовете ѝ, се счита за „динозавър“.


=== The Black Eyed Peas ===
=== The Black Eyed Peas ===
Посещава много нощни клубове в Лос Анджелис. Именно там се запознава с [[will.i.am]] от [[Black Eyed Peas]]. Срещат се няколко пъти и скоро тя е поканена в студиото, за да запишат пробна песен. Те записват пет съвместни песни и канят [[Фърги]] при тях за постоянно. Членовете я одобряват, след като [[Ким Хил]] напуска през [[2000]]. Заедно с новата банда записва няколко песни, почти всички от които стават световни хитове.
Посещава много нощни клубове в Лос Анджелис. Именно там се запознава с [[will.i.am]] от [[Black Eyed Peas]]. Срещат се няколко пъти и скоро тя е поканена в студиото, за да запишат пробна песен. Те записват пет съвместни песни и канят [[Фърги]] при тях за постоянно. Членовете я одобряват, след като [[Ким Хил]] напуска през [[2000]]. Заедно с новата група записва няколко песни, почти всички от които стават световни хитове.


=== Самостоятелна кариера ===
=== Самостоятелна кариера ===
Ред 24: Ред 24:


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==
*{{en икона}} [http://www.blackeyedpeas.com/ Официален уебсайт на Black Eyed Peas]
* {{en икона}} [http://www.blackeyedpeas.com/ Официален уебсайт на Black Eyed Peas]


[[Категория:Американски певци|Фъргюсън, Стейси]]
[[Категория:Американски певци|Фъргюсън, Стейси]]

Версия от 20:09, 31 януари 2008

Стейси Ан Фъргюсън
американска певица

Родена
Активен периодот 1984 г.
ПсевдонимFergie
Семейство
СъпругДжош Дъмел (10 януари 2009 – 2017)[1]
Деца1

Уебсайт
Стейси Ан Фъргюсън в Общомедия

Стейси Ан Фъргюсън (на англ. Stacy Ann Ferguson) или по известна само като Фърги е вокалистка на групата The Black Eyed Peas. Включва се в групата през 2003 на мястото на Ким Хил. Има две награди Грами.

Биография

Ранна кариера

Фъргюсън започва кариерата си през 1983 като озвучава Сали Браун в Пийнътс. Малко след това на 8 години взима участие в телевизионната програма Kids Incorporated. През 1986 година се появява в комедията "Чудовище в тоалетната". През 1989 година решава да остави за малко кариерата си и да живее като нормално дете. През 1993 завършва гимназия Глен А. Уилсън в Калифорния.

Wild Orchid и наркотиците

През 1997 Стейси се включва в женската група Wild Orchid (Дива Орхидея). Фърги се обединява със Стефани Ридел, която е била с нея в „Kids Incorporated“. През 1999 година ги показват в съботно шоу по FOX Family Channel. Първия си албум групата пуска през 1997 година, поддържана от RCA, вторият албум излиза на следващата година и се казва „Oxygen“. Те стават популярни когато техният хит „Declaration“ е пуснат в епизод на филма „Beverly Hills 90210“. През 2001 година, групата е готова да запише трети албум, но звукозаписната компания отказва да подпише договор. Групата престава да съществува и Фърги преживява огромна емоционална криза. Тя обявява публично, че е употребявала екстази и метамфетамин. Теглото ѝ пада до 41 кг и заболява от анорексия. Успява да се излекува. След като се отказва от наркотиците, Фърги си прави пиърсинга на веждата си — като награда. Сега най-супер-мега-яката Фърги е световноизвестна и, който не слуша хитовете ѝ, се счита за „динозавър“.

The Black Eyed Peas

Посещава много нощни клубове в Лос Анджелис. Именно там се запознава с will.i.am от Black Eyed Peas. Срещат се няколко пъти и скоро тя е поканена в студиото, за да запишат пробна песен. Те записват пет съвместни песни и канят Фърги при тях за постоянно. Членовете я одобряват, след като Ким Хил напуска през 2000. Заедно с новата група записва няколко песни, почти всички от които стават световни хитове.

Самостоятелна кариера

Тъй като Black Eyed Peas имат огромен успех, Фърги, с помощта на останалите от групата, записва един самостоятелен албум. Но тя е все още част от Black Eyed Peas. Някои от песните, като London Bridge и Fergalicious, са на върха в музикалните класации. Всъщност, албумът е продукт на Black Eyed Peas. И за разлика от други групи, в които, ако някой започне самостоятелна кариера групата се разделя, те са все още заедно.

Външни препратки