Манол Михайлов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
мРедакция без резюме
Ред 10: Ред 10:
}}
}}


'''Манол Михайлов''' е български изпълнител на [[български народни песни|народни песни]] от [[Странджанска фолклорна област|странджанския край]]. Също така бивш водещ на телевизионно шоу “От българско, по-българско” по телевизия [[СКАТ]], посветено на народната музика.
'''Манол Михайлов''' е български изпълнител на [[български народни песни|народни песни]] от [[Странджанска фолклорна област|странджанския край]]. Също така бивш водещ на телевизионно предаване “От българско, по-българско” по телевизия [[СКАТ]], посветено на народната музика.


Михайлов има повече от 150 записа за [[БНР]], както и аудиокасети с най-известните си хитове. Прави проучвания на словесния [[фолклор]] на [[Странджа]].
Манол Михайлов има повече от 150 записа за [[БНР]], както и аудиокасети с най-известните си хитове. Прави проучвания на словесния [[фолклор]] на [[Странджа]].


{{сорткат|Михайлов, Манол}}
{{сорткат|Михайлов, Манол}}

Версия от 11:26, 21 февруари 2008

Манол Михайлов
български народен певец

Роден
Активен периодот 1980 г.

Манол Михайлов е български изпълнител на народни песни от странджанския край. Също така бивш водещ на телевизионно предаване “От българско, по-българско” по телевизия СКАТ, посветено на народната музика.

Манол Михайлов има повече от 150 записа за БНР, както и аудиокасети с най-известните си хитове. Прави проучвания на словесния фолклор на Странджа.