Малкълм: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
BetoCG (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 62: Ред 62:


==„Малкълм“ в България==
==„Малкълм“ в България==
Първоначално сериалът се излъчва по [[bTV]]. По-късно спира излъчването си по този канал и в момента седмият му и последен сезон върви по [[Fox Life]], всеки Понеделник от 22:00, където до преди това даваха повторенията на старите серии. Ролите се озвучават от артистите Лидия Вълкова, Даниела Йорданова, Любомир Младенов и Александър Воронов.
Първоначално сериалът се излъчва по [[bTV]]. По-късно спира излъчването си по този канал и в момента седмият му и последен сезон върви по [[Fox Life]], всеки Понеделник от 11:00 до 12:00. Повторенията са от 19:00 - всеки делник. Ролите се озвучават от артистите Лидия Вълкова, Даниела Йорданова, Любомир Младенов и Александър Воронов.


==Външни препратки==
==Външни препратки==

Версия от 08:46, 22 юли 2008

Малкълм
Malcolm in the Middle
ЖанрСитком
Създател(и)Линууд Бумър
АктьориВиж Герои
СтранаСАЩ
ЕзикАнглийски
Епизоди151
Продукция
Времетраене22 минути
Разпространение
ТВ каналFOX
Излъчване9 януари 2000 г. - 14 май 2006 г.
Външни препратки
Страница в IMDb
Малкълм в Общомедия

„Малкълм в средата“ (Шаблон:Lang-en) или просто „Малкълм“ е американски комедиен сериал носител на наградите Еми, Грами и три пъти номиниран за Златен глобус в категория ситуационна комедия, създадена от Линууд Бумър за мрежата на Fox Network.

Шоуто представя Франки Мюниц като Малкълм, третият по големина от четири, по-късно пет, а накрая шест, деца в семейството. Най-големият, Френсис, е пратен във военно училище, оставяйки тримата си братя: Рийс, Малкълм и Дюи да живеят вкъщи. Малкълм е вторият по големина от тримата. Сериалът проследява Малкълм и ненормалния живот на семейството му.

Сериалът се различава от много други с това, че Малкълм разчупва стената между сцената и публиката и говори директно на зрителя. Сниман е само с една камера и не е използван нито запис на смеещи се хора, нито истинска публика в студио. Както повечето едночасови драми, този половин-часов сериал е сниман на кино лента. Шоуто бързо придобива широк зрителски интерес, започвайки с публика от 23 милиона за първия и 26 милиона за втория епизод.

Герои

В началото са представени само 4 деца. Петото дете, ново бебе, е представено в четвъртия сезон на шоуто, въпреки че полът му не се споменава преди пети сезон. Момчетата са от голям към малък: Френсис, Рийс, Малкълм, Дюи, и Джейми. В последния епизод Лоис открива, че е бременна с шесто дете. Франки Мюниц (Малкълм), Брайън Кренстън (Хел), Джъстин Бърфийлд (Рийс) и Ерик Пер Съливан (Дюи) са единствените актьори, които взимат участие във всеки епизод.


Семейството

  • Луис - Луис е неуравновесена.Работи в местен супермаркет. Тя е била много мила със Френсис, но след като той е бил много лошо дете тя става строга майка. Когато някое от децата ѝ я ядоса тя го наказва, а ако е найстина сериозно тя ги гони от къщата.
  • Хел - Хел си пада по откачени неща. Той е леко "луд". Когато някой от синовете му направи много, много голяма беля той започва да говори на много странен език, който само Луис разбира. Хел не е ходил на работа в петък от 15г.
  • Френсис - Френсис е първородното дете на Хел и Луис. Френсис е едноот най-лошите деца най-вече според Луис. Френсис има жена - Пиама. Работи в ранчо "Пri Oto
  • Рийс - Рийс оспорва мястото на Френсис за най-лошо дете. Той много се харесва на баба си, която е самото зло. Рийс е бил женен за прислужницата на баба си. Рийс е с изключително ниска интелигентност.
  • Малкълм - Малкълм е най-умното от децата. Той не разбира от изкуство. Дори умен той също е голям пакостник.
  • Дюй - Дюй беше в клас за бавноразвиващи се. Той разбира много от изкуство. Пише мюзикъли, свири на пиано и е печелил купи заради своята музикалност.
  • Пиама - Пиама е жената на Френсис. Тя е индианка и е леко мургава. Рисува картини и позира гола пред художници в ранчо "При Ото". Тя работи там с Френсис.

Второстепенни герой

  • Ото - Ото е управителят на ранчо "При Ото". Той е най-добрият управител на света, дава отпуски на всичките си служители.Женен е за Гратхен. Двамата почти никога не се карат, за разлика от Пиама и Френсис.
  • Гретхен - Гретхен и много мила. Когато сбърка нещо тя изчиства цялото ранчо, за да изкупи граховете си.
  • Сюзън - Сестрата на Луиз. За разлика от нея тя има пари и е любимката на майка си. В един от епизодите Луиз разбира, че Сюзън е сериозно болна и спешно се нуждае от бъбрек, който не иска, но все пак Луиз и го дарява.
  • Стийви - Най-добрият приятелна на Малкълм. Стийви има много проблеми, той е в инвалидна количка и има астма. След като майка му напуска баща му - Ейп, Стиви е напълно отчаян.
  • Браян, Ейп, Сийв, Малик, Трей - Това са чернокожите съседи и приятели на семейството. Майката на Луиз и Сюзън има страх от чернокожи, поради което тя не се застоява дълго в къщата на Луиз.

„Малкълм“ в България

Първоначално сериалът се излъчва по bTV. По-късно спира излъчването си по този канал и в момента седмият му и последен сезон върви по Fox Life, всеки Понеделник от 11:00 до 12:00. Повторенията са от 19:00 - всеки делник. Ролите се озвучават от артистите Лидия Вълкова, Даниела Йорданова, Любомир Младенов и Александър Воронов.

Външни препратки