Опуво: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Нова страница: thumb|150px|Опуво сниман от самолет '''Опуво''' е градче в северозападна Намибия....
 
Редакция без резюме
Ред 3: Ред 3:
'''Опуво''' е градче в северозападна [[Намибия]]. Административен център на [[Кунене (Намибия)|регион Кунене]].
'''Опуво''' е градче в северозападна [[Намибия]]. Административен център на [[Кунене (Намибия)|регион Кунене]].


Населението му е почти 5000 души. Намира се на 720 км на север от столицата [[Виндхук]]. Около града е разположена база на [[ВВС на Южна Африка|южноафриканските военновъздушни сили]], построена по време на войната за независимост на Намибия. Името "Опуво" на местните езици означава "краят", тъй като градът се намира в една от най-пустите части на страната. Това е причината селището да е крайъгълен камък в туристическия отрасъл в Намибия.
Населението му е почти 5000 души. Намира се на 720 км. на север от столицата [[Виндхук]]

Разстоянието от единия до другия край на града е около 2-3 км. В опуво има [[църква]], бензиностанция и няколко магазина за хранителни стоки. Има малък пазар, където се продава и местната бира - ''маханго'', която се прави от [[просо]].


[[Категория:География на Намибия]]
[[Категория:География на Намибия]]

Версия от 19:06, 30 юли 2008

Опуво сниман от самолет

Опуво е градче в северозападна Намибия. Административен център на регион Кунене.

Населението му е почти 5000 души. Намира се на 720 км на север от столицата Виндхук. Около града е разположена база на южноафриканските военновъздушни сили, построена по време на войната за независимост на Намибия. Името "Опуво" на местните езици означава "краят", тъй като градът се намира в една от най-пустите части на страната. Това е причината селището да е крайъгълен камък в туристическия отрасъл в Намибия.

Разстоянието от единия до другия край на града е около 2-3 км. В опуво има църква, бензиностанция и няколко магазина за хранителни стоки. Има малък пазар, където се продава и местната бира - маханго, която се прави от просо. Шаблон:Гео-мъниче Шаблон:Намибия-мъниче