Аргус Филч: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Siskaaa3 (беседа | приноси)
Аргус Филч
Ред 1: Ред 1:
Аргус Филч е герой от романите за [[Хари Потър]] на [[Джоан К. Роулинг]].
Аргус Филч е училищният пазач на школата за магия и вълшебство "Хогуортс".Той има дълга,мазна коса и сбръчкано,брадясало лице.Винаги е облечен с кафеви,размъкнати дрехи.Той е стопанинът на прословутата котка Госпожа Норис,за която "на всички ученици им е лелеяна мечта да ѝ теглят по един ритник."През 1992 година,когато мистериозният [[наследник на Слидерин]] отваря [[Стаята на тайните]],Госпожа Норис е вкаменена вследствие на това,че се намирала на неподходящото място в неподходящото време:в близост до момичешките тоалетни на втория етаж,където в локва вода е зърнала погледа на [[базилиска]],но не директно,затова сполетлото я нещастие се ограничава до вкаменяване.За този случай Филч смята,че [[Хари Потър]] е вкаменил "скъпата му Госпожа Норис".В кабинета си,Филч има цяло чекмедже с досиетата на близнаците [[Фред и Джордж Уизли]].


== Биография ==
Предшественик на Аргус Филч е Аполион Прингъл,на когото Джеймс Потър и Сириус Блек измислят прякора "Апи".
Аргус Филч е училищният пазач на школата за магия и вълшебство "[[Хогуортс]]". Той има дълга, мазна коса и сбръчкано, брадясало лице. Винаги е облечен с кафяви, размъкнати дрехи. Филч е стопанинът на прословутата котка [[Госпожа Норис]], за която "на всички ученици им е лелеяна мечта да ѝ теглят по един ритник". В кабинета си Филч има цяло чекмедже с досиетата и провиненията на близнаците [[Фред и Джордж Уизли]].






Предшественик на Аргус Филч е [[Аполион Прингъл]], на когото [[Джеймс Потър]] и [[Сириус Блек]] измислят прякора "Апи".





















[[Категория:Герои от Хари Потър]]

Версия от 07:46, 2 септември 2008

Аргус Филч е герой от романите за Хари Потър на Джоан К. Роулинг.

Биография

Аргус Филч е училищният пазач на школата за магия и вълшебство "Хогуортс". Той има дълга, мазна коса и сбръчкано, брадясало лице. Винаги е облечен с кафяви, размъкнати дрехи. Филч е стопанинът на прословутата котка Госпожа Норис, за която "на всички ученици им е лелеяна мечта да ѝ теглят по един ритник". В кабинета си Филч има цяло чекмедже с досиетата и провиненията на близнаците Фред и Джордж Уизли.


Предшественик на Аргус Филч е Аполион Прингъл, на когото Джеймс Потър и Сириус Блек измислят прякора "Апи".