Ремус Лупин: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Ремус Лупин''' е персонаж от поредицата романи [[Хари Потър]]. Персонажът е приятел на [[Джеймс Потър]] и [[Сириус Блек]]. Преподава предмета "Защита срещу Черните изкуства" през третата година на Хари Потър в училището [[Хогуортс]]. Актьорът, който играе ролята на Ремус Лупин във филмите се казва [[Дейвид Тюлис]].
'''Ремус Лупин''' е персонаж от поредицата романи [[Хари Потър]]. Персонажът е приятел на [[Джеймс Потър]] и [[Сириус Блек]]. Преподава предмета "Защита срещу Черните изкуства" през третата година на Хари Потър в училището [[Хогуортс]]. Актьорът, който играе ролята на Ремус Лупин във филмите, се казва [[Дейвид Тюлис]].


'''''Значение на името'''''
'''''Значение на името'''''
Ред 5: Ред 5:
'''Име''': Ремус Джон Лупин
'''Име''': Ремус Джон Лупин


'''Ремус''' - един от откривателите на Рим,който като бебе е бил отгледан от вълчица.
'''Ремус''' - един от откривателите на Рим, който като бебе е бил отгледан от вълчица.


'''Лупин''' - ог латински "вълк"
'''Лупин''' - от латински "вълк"


'''Други имена''': Лун;
'''Други имена''': Лун;
Ред 19: Ред 19:
'''Потекло''': Нечистокръвен
'''Потекло''': Нечистокръвен


'''Брат / Сестра''': не се знае ,но [[Джоан Роулинг]] казва ,че Лупин няма брат близнак.
'''Брат / Сестра''': не е известно ,но [[Джоан Роулинг]] казва , че Лупин няма брат близнак.


'''Детство''': "Беше много малък" ,когато бе охапан от върколак на име Фенрир Грейбек. Трансформира се на всяко пълнолуние.
'''Детство''': Като много малък е ухапан от върколака Фенрир Грейбек, след което се трансформира всеки месец по пълнолуние


'''Съпруга''': Нимфадора Тонкс. Оженват се лятото на 1997, някъде преди края на юли.
'''Съпруга''': Нимфадора Тонкс. Женят се през юли 1997.


'''Деца''': Теди Лупин, кръстен на бащата на Нимфадора Тонкс.
'''Деца''': Теди Лупин, кръстен на бащата на Нимфадора Тонкс.
Ред 30: Ред 30:


Коса: Светло кафява, леко посивяла.
Коса: Светло кафява, леко посивяла.
Отличителни белези: Върколак.Носи разпокъсани дрехи и изглежда болнав и изморен.Тих ,но пък е пакостник.Джо казва : "Лупин е прекрасен учител и много добър човек,но той има недостатък и той е че той обича да е харесван и понеже много хора не го харесват той е много щастлив когато има приятели."
Отличителни белези: Върколак. Носи стари, овехтели дрехи и изглежда болнав и уморен. Тих, но пакостник. Джо казва : "Лупин е прекрасен учител и много добър човек, но той има недостатък и той е, че обича да е харесван, но тъй като не е от повечето хора, е щастлив, когато има приятели, макар и малко"
Глас: дрезгав.
Глас: дрезгав.
От книгите:
От книгите:


" Непознатия беше облечен в извънредно дрипави магьоснически дрехи,които бяха закърпени на доста места.Той изглеждаши болнав и изтощен.Въпреки че беше млад,кестенявата му коса беше леко посивяла."
"Непознатия беше облечен в извънредно дрипави магьоснически дрехи,които бяха закърпени на доста места.Той изглеждаши болнав и изтощен.Въпреки че беше млад,кестенявата му коса беше леко посивяла."


"Въпреки,че беше доста млад, Лупин изглеждаше изморен и болнав, косата му бе по прошарена от преди, и дрехите му бяха по закърпени и дрипави от всякога."
"Въпреки,че беше доста млад, Лупин изглеждаше изморен и болнав, косата му бе по прошарена от преди, и дрехите му бяха по закърпени и дрипави от всякога."
Ред 48: Ред 48:
'''Кариера''': 1993-94 работи като учител по Защита срещу Черните Изкуства в Хогуортс.
'''Кариера''': 1993-94 работи като учител по Защита срещу Черните Изкуства в Хогуортс.


'''Творение''': Създава Хитроумната карта,заедно с Джеймс,Сириус и Питър.
'''Творение''': Създава Хитроумната карта,заедно с Джеймс, Сириус и Питър.


'''Бележка''': Къщата на крясъците и Плашещата върба около Хогсмийд са направени (посадена) по поръчка на Дъмбълдор, през първата година на Лупин в Хогуортс, за да може той да е защитен през нощите когато се трансформира.
'''Бележка''': Къщата на крясъците е построена край Хогсмийд, а Плашещата върба в парка на "Хогуортс" е посадена по поръчка на Дъмбълдор, през първата година на Лупин в Хогуортс, за да може той да е защитен през нощите, когато се трансформира.


== Умения и принадлежности ==
== Умения и принадлежности ==
Ред 56: Ред 56:


'''Други пособия''': създава Хитроумната карта, заедно с Джеймс Потър, Сириус Блек и Питър Петигрю през последните им 2 години в Хогуортс.
'''Други пособия''': създава Хитроумната карта, заедно с Джеймс Потър, Сириус Блек и Питър Петигрю през последните им 2 години в Хогуортс.
Организации и сдружения: Един от четиримата члена на групата Marauders в училище, правели са доста бели тогава ;) .Орденът на Феникса, внедрен в таен съюз на върколаци ,за да разбере каквото може за Волдимор.
Организации и сдружения: Един от четиримата членове на групата Marauders в училище, известни с извършените от тях пакости (И смятани от професор Минерва Макгонагол за предшественици на братята Фред и Джорд Уизли). Орденът на Феникса; внедрен в таен съюз на върколаци, за да събира сведения за Волдемор.
Умения: Вероятно познава замъка и земите около него по -добре от всеки друг, освен близнаците Уизли разбира се.Специалист по защита срещу черните изкуства.
Умения: Вероятно познава замъка и земите около него по -добре от всеки друг, освен близнаците Уизли.Специалист по защита срещу черните изкуства.


'''Патронус''': Формата му е била неясна.
'''Патронус''': Формата му е била неясна.
Ред 66: Ред 66:
==Задълбочен профил ==
==Задълбочен профил ==


Хари,Хърмаяни и Рон виждат Професор Р.Дж.Лупин за пръв път в едно от купетата на Хогуортс Експрес, облечен в извънредно разпокъсани магьоснически дрехи.Лупин има светло кестенява коса, прошарена със сиво, въпреки че е доста млад.Той изглежда болнав и изтощен.Рон казва: "Той изглежда така сякаш една добра магия ще го довърши."Но Лупи е талантлив магьосник.Той отпрати един от дименторите във влака и получи одобрение от Мадам Помфри задето е дал на учениците шоколад ,за да се отърсят от шока.
Хари, Хърмаяни и Рон виждат Професор Р.Дж.Лупин за пръв път в едно от купетата на Хогуортс Експрес, облечен в извънредно стари, овехтели магьоснически дрехи.Л упин има светло кестенява коса, прошарена със сиво, въпреки че е доста млад. Той изглежда болнав и изтощен. Рон казва: "Той изглежда така сякаш една добра магия ще го довърши." Но Лупи е талантлив магьосник. Той отпрати един от дименторите във влака и получи одобрение от Мадам Помфри задето е дал на учениците шоколад, за да се отърсят от шока ("Ето най-сетне преподавател по защита срещу Черните изкуства, който си разбира от работата").


Часовете на Професор Лупин дадоха на учениците първото им истинско изпитание срещу черните изкуства и чудовища.Той преподава със стил, изгражда самочуствие и знания у децата , също така е мил,има чувство за хумор и с това прави часовете си най-популярни.Той помага на Хари и го учи на как да създава Патронус ,за да отблъсква диментори.Той прекарва доста време с Хари и става не само негов учител но и негов приятел.Схватлив и търпелив , Лупин отклони злобата на Снейп и даде на Невил Лонгботъм неговия пръв миг на слава.
Часовете на професор Лупин дават на учениците първото им истинско изпитание срещу Черните изкуства и същества. Той преподава със стил, изгражда самочуствие и знания у децата, също така е мил, има чувство за хумор и с това прави часовете си най-популярни. Той помага на Хари и го учи на как да създава покровител,за да отблъсква диментори. Той прекарва доста време с Хари и става не само негов любим учител, но и негов приятел. Схватлив и търпелив, Лупин отклонява злобата на Снейп и дава на Невил Лонгботъм неговия пръв миг на слава.


Истината за болестта на професор Лупин се разкрива от Хърмаяни, когато Ремус слага край на сблъсъка между Хари и Сириус в Къщата на Крясъците, тя го разобличава че е върколак.Замислен и интроспективен , Ремус разкрива трудностите в живота си и история за група приятели ,включващи Джеймс Потър и Сириус Блек и създаването на Хитроумната карта.Джеймс наричал нещастието на Лупин : " малък космат проблем".
Истината за болестта на професор Лупин се разкрива от Хърмаяни, когато Ремус слага край на сблъсъка между Хари и Сириус в Къщата на Крясъците и тя го разобличава, че е върколак. Замислен и интроспективен, Ремус разкрива трудностите в живота си и история за група приятели, включващи Джеймс Потър и Сириус Блек и създаването на Хитроумната карта. Джеймс наричал нещастието на Лупин : " малкият космат проблем".


Хари разбира че Лупин е Г-н Лун - един от създателите на Хитроумната карта.За да докажат истината Ремус и Сириус принуждават Питър Петигрю да приеме човешка форма и тъжната история за предателството на Петигрю спрямо Лили и Джеймс зе разкрива.Но да бърза да стигне на време до Къщата на крясъците ,когато вижда върху хитроумната карта как Сириус Блек завлича Рон и Питър към тунела и Хари и Хърмаяни ,които ги следват ,Ремус забравя да изпие елексира от самакитка, и за това той по късно се трансформира и бива неконтролируем.Петригрю избягва в гората, а Хари използва Патронуса ,за да спаси себе си, Сириус и Хърмаяни от дименторите.Загрижен за безопасността на учениците в Хогуортс, Ремус подава оставка.
Хари разбира че Лупин е Г-н Лун - един от създателите на Хитроумната карта. За да докажат истината, Ремус и Сириус принуждават Питър Петигрю да приеме човешка форма и тъжната история за предателството на Петигрю спрямо Лили и Джеймс се разкрива. Но в стремежа си да стигне до Къщата на крясъците, когато вижда върху хитроумната карта как Сириус Блек завлича Рон и Питър към тунела и Хари и Хърмаяни, които ги следват, Ремус забравя да изпие елексира от самакитка и затова той по-късно се трансформира и бива неконтролируем. Петригрю изчезва в гората, а Хари използва Покровителя, за да спаси себе си, Сириус и Хърмаяни от дименторите.З агрижен за безопасността на учениците в "Хогуортс", Ремус подава оставка.


След като напуска Хогуортс той не може да си намери стабилна работа.Но през есента и зимата на 1996 той работи за Орденът на Феникса , внедрен в тайния комитет на върколаците.
След като напуска Хогуортс, той не може да си намери стабилна работа. Но през есента и зимата на 1996 той работи за Ордена на Феникса , внедрен в тайния комитет на върколаците.





Версия от 10:32, 20 септември 2008

Ремус Лупин е персонаж от поредицата романи Хари Потър. Персонажът е приятел на Джеймс Потър и Сириус Блек. Преподава предмета "Защита срещу Черните изкуства" през третата година на Хари Потър в училището Хогуортс. Актьорът, който играе ролята на Ремус Лупин във филмите, се казва Дейвид Тюлис.

Значение на името

Име: Ремус Джон Лупин

Ремус - един от откривателите на Рим, който като бебе е бил отгледан от вълчица.

Лупин - от латински "вълк"

Други имена: Лун;

Семейство

Роден: 10 март 1960г.

Умира: Май 1998г.

Потекло: Нечистокръвен

Брат / Сестра: не е известно ,но Джоан Роулинг казва , че Лупин няма брат близнак.

Детство: Като много малък е ухапан от върколака Фенрир Грейбек, след което се трансформира всеки месец по пълнолуние

Съпруга: Нимфадора Тонкс. Женят се през юли 1997.

Деца: Теди Лупин, кръстен на бащата на Нимфадора Тонкс.

Външен вид

Коса: Светло кафява, леко посивяла. Отличителни белези: Върколак. Носи стари, овехтели дрехи и изглежда болнав и уморен. Тих, но пакостник. Джо казва : "Лупин е прекрасен учител и много добър човек, но той има недостатък и той е, че обича да е харесван, но тъй като не е от повечето хора, е щастлив, когато има приятели, макар и малко" Глас: дрезгав. От книгите:

"Непознатия беше облечен в извънредно дрипави магьоснически дрехи,които бяха закърпени на доста места.Той изглеждаши болнав и изтощен.Въпреки че беше млад,кестенявата му коса беше леко посивяла."

"Въпреки,че беше доста млад, Лупин изглеждаше изморен и болнав, косата му бе по прошарена от преди, и дрехите му бяха по закърпени и дрипави от всякога."

Хогуортс

Години: 1971-1978г.

Дом: Грифиндор.

Награди: Префект.

Кариера: 1993-94 работи като учител по Защита срещу Черните Изкуства в Хогуортс.

Творение: Създава Хитроумната карта,заедно с Джеймс, Сириус и Питър.

Бележка: Къщата на крясъците е построена край Хогсмийд, а Плашещата върба в парка на "Хогуортс" е посадена по поръчка на Дъмбълдор, през първата година на Лупин в Хогуортс, за да може той да е защитен през нощите, когато се трансформира.

Умения и принадлежности

Други пособия: създава Хитроумната карта, заедно с Джеймс Потър, Сириус Блек и Питър Петигрю през последните им 2 години в Хогуортс. Организации и сдружения: Един от четиримата членове на групата Marauders в училище, известни с извършените от тях пакости (И смятани от професор Минерва Макгонагол за предшественици на братята Фред и Джорд Уизли). Орденът на Феникса; внедрен в таен съюз на върколаци, за да събира сведения за Волдемор. Умения: Вероятно познава замъка и земите около него по -добре от всеки друг, освен близнаците Уизли.Специалист по защита срещу черните изкуства.

Патронус: Формата му е била неясна.

Богърт: пълнолуние.


Задълбочен профил

Хари, Хърмаяни и Рон виждат Професор Р.Дж.Лупин за пръв път в едно от купетата на Хогуортс Експрес, облечен в извънредно стари, овехтели магьоснически дрехи.Л упин има светло кестенява коса, прошарена със сиво, въпреки че е доста млад. Той изглежда болнав и изтощен. Рон казва: "Той изглежда така сякаш една добра магия ще го довърши." Но Лупи е талантлив магьосник. Той отпрати един от дименторите във влака и получи одобрение от Мадам Помфри задето е дал на учениците шоколад, за да се отърсят от шока ("Ето най-сетне преподавател по защита срещу Черните изкуства, който си разбира от работата").

Часовете на професор Лупин дават на учениците първото им истинско изпитание срещу Черните изкуства и същества. Той преподава със стил, изгражда самочуствие и знания у децата, също така е мил, има чувство за хумор и с това прави часовете си най-популярни. Той помага на Хари и го учи на как да създава покровител,за да отблъсква диментори. Той прекарва доста време с Хари и става не само негов любим учител, но и негов приятел. Схватлив и търпелив, Лупин отклонява злобата на Снейп и дава на Невил Лонгботъм неговия пръв миг на слава.

Истината за болестта на професор Лупин се разкрива от Хърмаяни, когато Ремус слага край на сблъсъка между Хари и Сириус в Къщата на Крясъците и тя го разобличава, че е върколак. Замислен и интроспективен, Ремус разкрива трудностите в живота си и история за група приятели, включващи Джеймс Потър и Сириус Блек и създаването на Хитроумната карта. Джеймс наричал нещастието на Лупин : " малкият космат проблем".

Хари разбира че Лупин е Г-н Лун - един от създателите на Хитроумната карта. За да докажат истината, Ремус и Сириус принуждават Питър Петигрю да приеме човешка форма и тъжната история за предателството на Петигрю спрямо Лили и Джеймс се разкрива. Но в стремежа си да стигне до Къщата на крясъците, когато вижда върху хитроумната карта как Сириус Блек завлича Рон и Питър към тунела и Хари и Хърмаяни, които ги следват, Ремус забравя да изпие елексира от самакитка и затова той по-късно се трансформира и бива неконтролируем. Петригрю изчезва в гората, а Хари използва Покровителя, за да спаси себе си, Сириус и Хърмаяни от дименторите.З агрижен за безопасността на учениците в "Хогуортс", Ремус подава оставка.

След като напуска Хогуортс, той не може да си намери стабилна работа. Но през есента и зимата на 1996 той работи за Ордена на Феникса , внедрен в тайния комитет на върколаците.



Шаблон:Фентъзи-мъниче