Нимфадора Тонкс: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Нимфадора Тонкс''' ({{lang-en|Nymphadora Tonks}}) е героиня от поредицата книги на [[Джоан Роулинг]] - „[[Хари Потър]]“. Нимфадора, или както предпочита да я наричат - Тонкс, е била като ученичка в дом [[Хафълпаф]],един от четирите домове в училището за магия и вълшебство [[Хогуортс]]. По-нататък тя става [[аврор]] в Министерството на Магията. След това влиза в Ордена на феникса, където става най-младият член-аврор.
'''Нимфадора Тонкс''' ({{lang-en|Nymphadora Tonks}}) е героиня от поредицата книги на [[Джоан Роулинг]] - „[[Хари Потър]]“. Нимфадора, или както предпочита да я наричат - Тонкс е роднина на семейство Малфой и е била като ученичка в дом [[Хафълпаф]],един от четирите домове в училището за магия и вълшебство [[Хогуортс]]. По-нататък тя става [[аврор]] в Министерството на Магията. След това влиза в Ордена на феникса, където става най-младият член-аврор.





Версия от 14:56, 27 януари 2009

Нимфадора Тонкс (Шаблон:Lang-en) е героиня от поредицата книги на Джоан Роулинг - „Хари Потър“. Нимфадора, или както предпочита да я наричат - Тонкс е роднина на семейство Малфой и е била като ученичка в дом Хафълпаф,един от четирите домове в училището за магия и вълшебство Хогуортс. По-нататък тя става аврор в Министерството на Магията. След това влиза в Ордена на феникса, където става най-младият член-аврор.


Външен вид

Според описанието в книгите от поредицата,Тонкс има миша сива коса,която често придобива розови,но и много други отенъци,благодарение на това,че тя е метаморфен маг и може да променя външния си вид в зависимост от настроението,но понякога и несъзнателно.


Личен живот

В края на шестата част от поредицата става ясно,че Тонкс е влюбена в Ремус Лупин,а по-късно се омъжва за него.Те имат син Тед Лупин,който се ражда в седмата част от поредицата и на когото кръстник става Хари Потър.В края на седмата част Нимфадора Тонкс и Ремус Лупин загиват в борбата срещу Лорд Волдемор и смъртожадните в замъка Хогуортс.Тонкс е убита от смъртожадната Белатрикс Лестранж.