Минерва Макгонагъл: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Робот Промяна: ru:Минерва Макгонагалл
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
Професор '''Минерва Макгонъгол''' е измислена [[литературен герой|героиня]] от поредицата на [[Джоан Роулинг]] "[[Хари Потър]]". Тя е ръководител на дом "[[Хогуортс#Грифиндор|Грифиндор]]" в училището за магия и вълшебство "[[Хогуортс]]", заместник-директор и учител по трансфигурация. Тя е строга но и справедлива, затова човек може да й се довери.Във седмата книга за Хари Потър тязаема длъжността на директор.
Професор '''Минерва Макгонъгол''' е измислена [[литературен герой|героиня]] от поредицата на [[Джоан Роулинг]] "[[Хари Потър]]". Тя е ръководител на дом "[[Хогуортс#Грифиндор|Грифиндор]]" в училището за магия и вълшебство "[[Хогуортс]]", заместник-директор и учител по трансфигурация. Тя е строга,но и справедлива, затова човек може да й се довери.В седмата книга за Хари Потър тя заема длъжността на директор.


Тя е зоомаг (т.е. може да се превръща в животно, по-точно в котка).
Тя е зоомаг (т.е. може да се превръща в животно, по-точно в котка).

Версия от 09:41, 28 януари 2009

Професор Минерва Макгонъгол е измислена героиня от поредицата на Джоан Роулинг "Хари Потър". Тя е ръководител на дом "Грифиндор" в училището за магия и вълшебство "Хогуортс", заместник-директор и учител по трансфигурация. Тя е строга,но и справедлива, затова човек може да й се довери.В седмата книга за Хари Потър тя заема длъжността на директор.

Тя е зоомаг (т.е. може да се превръща в животно, по-точно в котка).

Участва във всеки филм от поредицата "Хари Потър". Ролята й във филма се изпълнява от Маги Смит


Шаблон:Фентъзи-мъниче