Титаник (филм, 1997): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
RedBot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: ca:Titanic (pel·lícula)
Редакция без резюме
Ред 24: Ред 24:
{{сюжет-край}}
{{сюжет-край}}
Филмът е [[рекорд]]ьор по приходи, над 1,854 млрд.щ. долара. Филмът е рекордьор и по спечелени награди "[[Оскар]]"-11, включително за режисура и най-добър филм.
Филмът е [[рекорд]]ьор по приходи, над 1,854 млрд.щ. долара. Филмът е рекордьор и по спечелени награди "[[Оскар]]"-11, включително за режисура и най-добър филм.
Саундтрак към него е на Селин Дион - My Heart Will Go On, или в превод сърцето ми ще продължи.
Саундтрак към него е на Селин Дион - My Heart Will Go On, или в превод "Сърцето ми ще продължи".


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 10:20, 29 януари 2009

Титаник
Titanic
РежисьориДжеймс Камерън[1][2]
ПродуцентиДжеймс Камерън[2]
Джон Ландау[2]
СценаристиДжеймс Камерън[2]
Базиран наПотъване на Титаник
В ролитеЛеонардо ди Каприо[2]
Кейт Уинслет[2]
Били Зейн[2]
Кати Бейтс[2]
Франсис Фишър
Джонатан Хайд
Дейвид Уорнър
Виктор Гарбър
Бил Пакстън
Глория Стюарт
Сузи Амис
Джеймс Камерън
Ан Флечър
МузикаДжеймс Хорнър
МонтажДжеймс Камерън
Премиера19 декември 1997 г.
(САЩ)
Времетраене194 минути
Езиканглийски език
Външни препратки
IMDb Allmovie
Титаник в Общомедия

Титаник е американски филм от 1997 година на режисьора Джеймс Камерън, с Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет в главните роли.

Джак Доусън (в ролята Ленардо Ди Каприо) бедняк скитащ се из света и негов приятел печелят билети от 3-та класа за кораба Титаник, чрез хазарт. Джак обича да рисува и е волна птица. На борда на Титаник той се запознава с Роуз - сгодена за тесногръд и богат мъж. Любовта изгрява от пръв поглед. Вечер се скитат из кораба, когато се забелязва огромен айсберг. Годеникът на Роуз натопява Джак и той бива заключен. Тогава водата започва да нахлува в кораба. Роуз измъква своя любим и те двамата претърпяват към трудности, който заедно преудоляват. След като годеникът и я виожда преди да се качи на лодката си той и дава палтото си, в което държи диамантена огърлица. После той се опитва да застреля Роуз или Джак. Те обаче успяват да се измъкнат. Накрая, след като Титаник се разчупва на две, Роуз и Джак се качват на върха на кораба и чакат неговото потъване. Сблъсъка с водата причинява водовъртеж и другите лодки не смеят да се върнат, за да спасят всички останали. Междувременно Роуз се качва на една отсанка и заедно с Джак чакат лодките да се върнат. Когато това става обаче е прекалено късно. Джак е измръзнал, но преди това Роуз му бе обещала да не се предава, каквото и да се случи. Тя се качва на борда на лодката заедно с още 6 души. След дълго плаване те се качват на борда на друг кораб. Когато питат за името и Роуз отговаря "Доусън. Роуз Доусън.". Огърлицата още е у нея. След много много години тя я изхвърля в морето.

Край на разкриващата сюжета част.

Филмът е рекордьор по приходи, над 1,854 млрд.щ. долара. Филмът е рекордьор и по спечелени награди "Оскар"-11, включително за режисура и най-добър филм. Саундтрак към него е на Селин Дион - My Heart Will Go On, или в превод "Сърцето ми ще продължи".

Външни препратки

Шаблон:Филм-мъниче

  1. www.csfd.cz // Посетен на 19 март 2018 г.
  2. а б в г д е ж з www.europeanfilmawards.eu // Архивиран от оригинала. Посетен на 8 юни 2020 г.