Вагоно-ремонтен завод Карлово: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Ред 33: Ред 33:
* [http://www.vrz-karlovo.com ВРЗ Карлово - официален сайт]
* [http://www.vrz-karlovo.com ВРЗ Карлово - официален сайт]


[[Категория:Карлово| ]]
[[Категория:Карлово]]
[[Категория:Железопътен транспорт]]
[[Категория:Железопътен транспорт]]
[[Категория:Машиностроителни компании]]
[[Категория:Машиностроителни компании]]

Версия от 21:18, 16 февруари 2009

ВРЗ Карлово АД Файл:VRZ Products.jpg
Основаване1964
СедалищеКарлово, България
Служители280
ПродуктиНови вагони - контейнеровоз, вагон-цистерни, насипни товари
Ремонт на железопътни вагони и железопътна техника, резервни части за подвижен железопътен състав
ДевизТрадиция и иновация в едно!
Уебсайтwww.vrz-karlovo.com
[[:commons:Category:VRZ Karlovo|ВРЗ Карлово АД Файл:VRZ Products.jpg]] в Общомедия

„Вагоно-ремонтен завод Карлово“ АД, повече известен като „ВРЗ Карлово“ (Шаблон:Lang-en), е създаден през 1964 година като клон на "ЖПЗ - София" в Карлово на площадката на бившето Локомотивно депо с предмет на дейност ремонт на железопътни вагони и железопътна техника, производство на резервни части, възли и агрегати за подвижния железопътен състав.

От 2007 година фокусът на дейността на компанията се измества към конструиране и производство на нови вагони за превоз на товари, предназначени за бългрския и европейския пазар - вагони тип Sgnss (контейнеровоз), Zas/Zaes/Zacns (вагон-цистерни за леки и тежки петролни продукти, киселина), Eaos/Eanos (отворени вагони за превоз на товари) и други.

ВРЗ Карлово притежава внедрена система по качеството ISO9001, сертификация за дейности по класове 3,6.1 и 8 по RID, както и сертификация на процедури по заваряване и на заварчни екипи, в т.ч. EN15085/DIN6700, третиращ производство на динамично натоварени заварени конструкции.

Производствената площадка на дружеството е разположена върху площ от 121 798 кв. м. в района на Карлово. Сградният фонд е с обща застроена площ от 17 476 кв. м., 19 946 кв. м. разгърната площ и застроен обем от 132 629 кв. м. В него са включени производствени халета, ацетиленова станция, парна централа, шлосерско отделение, компресорна централа, дърводелски работилници, трафопостове, административно – битови сгради, складови помещения, вагонен кантар, сушилни за дървен материал и др. От 2008 г. започва мащабно разширение на работната си площадка с нови работни халете с обща площ от 13 000 кв. м. Изградени са 2 нови халета, закупено е и модерно оборудване, включително нова линия за пясъкоструене и 2 камери за боядисване и сушене на вагони.

Вижте също

Външни препратки