Корубана: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Denso 90 vn (беседа | приноси)
Редакция без резюме
придаване на малко по-човешки вид
Ред 1: Ред 1:
'''Корубана''' е измислено чудовище, герой от романа на [[Джон Роналд Руел Толкин]] „[[Властелинът на пръстените]]“.
* Това същество Корубана е паякоподобно създание от потомството на [[Унголиант]], което обитавало планините на западната граница на Мордор. Там то е намерило обежище и защита от опасности . Корубана има близка среща с [[Фродо Бегинс]] , като го увива в своята [[мрежа]] за да го изяде .

* Тези гигантски [[паяци]] са били по разпространени през първата и втората епоха , но сега в третата са много намалели и Корубана е най извесната жива представителка на този вид .
== Описание ==

Корубана е гигантско паякоподобно създание, потомка на [[Унголиант]], и обитава планините на западната граница на [[Мордор]]. [[Саурон]] я използва като охранител на прохода [[Кирит Унгол]].

В „[[Завръщането на краля]]“, трета част от романа „Властелинът на пръстените“, Корубана се опитва да улови [[Фродо Бегинс]], потърсил път към Мордор през тунелите на Кирит Унгол. Успява да го упои и пашкулова в мрежата си. Фродо е спасен от [[Самознай Майтапер]], който влиза в двубой с Корубана и успява да я рани тежко.

{{Фентъзи-мъниче}}
{{Фентъзи-мъниче}}



Версия от 19:09, 20 април 2009

Корубана е измислено чудовище, герой от романа на Джон Роналд Руел ТолкинВластелинът на пръстените“.

Описание

Корубана е гигантско паякоподобно създание, потомка на Унголиант, и обитава планините на западната граница на Мордор. Саурон я използва като охранител на прохода Кирит Унгол.

В „Завръщането на краля“, трета част от романа „Властелинът на пръстените“, Корубана се опитва да улови Фродо Бегинс, потърсил път към Мордор през тунелите на Кирит Унгол. Успява да го упои и пашкулова в мрежата си. Фродо е спасен от Самознай Майтапер, който влиза в двубой с Корубана и успява да я рани тежко.

Шаблон:Фентъзи-мъниче