Клеър Литълтън: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ba6 brother (беседа | приноси)
Добавих имената на отделните статии за Клеър, не ги трийте, скоро ще добавя информацията →‎Биоргафия на героинята
добавяне на шаблон
Ред 25: Ред 25:
==Бележки==
==Бележки==
{{reflist}}
{{reflist}}

{{Изгубени}}


[[Категория:Герои от Изгубени|Литълтън, Клеър]]
[[Категория:Герои от Изгубени|Литълтън, Клеър]]

Версия от 16:00, 9 август 2009

Клер Литълтън (Шаблон:Lang-en) е героиня от сериала „Изгубени“, излъчван по ABC, който проследява живота на оцелелите от самолетна катастрофа в южната част на Тихия океан. Ролята на Клеър се изпълнява от Емили дьо Равин и е въведена в пилотния епизод на сериала като бременна жена, част от групата оцелели. Тя е част от редовния актьорски състав до финала на четвъртия сезон, когато мистериозно изчезва. Клеър ще се завърне като главна героиня в шестия сезон.[1] На Острова тя има взаимоотношения с друг оцелял от самолетната катастрофа - Чарли Пейс (Доминик Монаган) до смъртта на героя в третия сезон. В България героинята на Емили дьо Равин се озвучава от Милена Живкова.

Биоргафия на героинята

Преди катастрофата

Клеър е отгледана в Сидни от майка си Керъл Литълтън. Клеър живее с приятеля си в привидна хармония, докато не разбира, че е бременна. Новината отблъсква бащата на детето и я поставя пред трудното решение дали да запази детето. Обмисляйки аборт, тя решава да се посъветва с екстрасенс, който я убеждава да роди и да даде детето за осиновяване, като дори намира желаещи в Америка. По този начин тя се качва на полет 815 и се озовава на острова, където се ражда Арън.

Баща на Клеър е д-р Крисчън Шепърд, който е баща и на Джак Шепърд, друг от оцелелите. До момента Клеър и Джак не знаят, че са брат и сестра.

След катастрофата

Сезон 1

Клеър започва да ражда след като самолетът катастрофира на острова, но се оказва, че е фалшива тревога. Помага й Джак.

Сезон 2

Дни, след като някои от оцелелите бягат от острова, качвайки се на сала, Клеър се разхожда по плажа и намира бутилката с писмата, която те взимат с тях.

Сезон 3

Сезон 4

След острова (Арън)

Развитие

Бележки

  1. Godwin, Jennifer. Lost Redux: Promises to Keep, and Miles to Go Before We Sleep // E!, 2008-05-30. Посетен на 2008-06-05.