Хеттрик: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Xqbot (беседа | приноси)
м Робот Изтриване: ru:Hattrick
без излишни словоизлияния
Ред 33: Ред 33:
[[Категория:Браузърни игри]]
[[Категория:Браузърни игри]]
[[Категория:Компютърни спортни игри]]
[[Категория:Компютърни спортни игри]]
{{мъниче}}
{{игра-мъниче}}

В Hattrick най-важна е тренировката на играчите.По възможност е добре да бъдат избирани играчи между 17-19 годишна възраст.Може да се избират няколко вида тренировки например:
1.Разиграване - тренират се както халфовете 100% ,така и крилата,които получават 1/2 тренировка.Тренират се 5-7 седмици за прованя на умението им в зависимост от връзрастта и моментното им умение на разиграване.Могат да се тренират 6 играча на пълна тренировка и 4 на 1/2
2.Центрирания(крило)- тренират се крилата 100%, така и бековете които получават 1/2 тренировка.Тренират се 4-5 седмици за прованя на умението им в зависимост от връзрастта и моментното им умение на крило.Могат да се тренират 4 играча на пълна тренировка и 4 на 1/2.
3.Голов нюх - тренират само нападателите и получават 100% тренировка.Тенират се между 6-8 седмици за промяна на умението и могат да се тренират 6 играча.
4.Пазене - тренират само вратарите на 100% тренировка. За промяна на умението са нужни до 5 седмици.
5.Защита - тренират всички играчи играли на позицията защитник и бек. Тенират се между 8-9 седмици и могат да се тренират 10 играча на 100 % тренировка.
6.Подаване - тренират всички играчи играли на позиция халф,крило и нападател.За промяна на умението са нужни до 5 седмици.

Има още няколко вида тренировки, който не са перспективни, особено за начинаещите(новорегистрирани отбори)


За начинаещите(новорегистрирани отбори) в играта се препоръчва да се използват следните тренировки:

1.Разиграване - тренировката е по-бавна,но се тренират повече играчи.Приходите от продажба са високи,а освен това в Хеттрик най-важна е полузащитата(без полузащита няма победа) или поне в начална фаза на играта.

2.Крила - тренират се бързо и носят добър проход,но са по-малко на брой.

3.Защита - тренировката е най-бавна, но се тренират 10 играча.Тренировката е подходяща в по-късен етап на играта поне(3сезона)

4.Голов нюх - тренировката е подходяща в по-късен етап на играта поне(3сезона)

Броя на тренираните играчи зависи от избора на тактическата схема-например:

3:4:3 и 4:3:3 - за тренировка на Голов нюх
3:5:2 и 4:5:1 - за тренировка на Разиграване
3:5:2 и 4:5:1 - за тренировка на Крило(центрирания)
5:4:1 и 5:3:2 - за тренировка на Защита.

Добре е да се уреждат ПРИЯТЕЛСКИ МАЧОВЕ, и играчите който са играли в ОФИЦИАЛНИЯ МАЧ( събота) да се сменят с други-така тренировката е пълноценна.В ПРИЯТЕЛСКИ МАЧОВЕ няма значение да ли побеждавате или губите. Те не оказват влияние върху феновете.


[[ca:Hattrick]]
[[ca:Hattrick]]
Ред 71: Ред 41:
[[en:Hattrick]]
[[en:Hattrick]]
[[es:Hattrick]]
[[es:Hattrick]]
[[fa:هت‌تریک]]
[[fi:Hattrick]]
[[fi:Hattrick]]
[[fr:Hattrick]]
[[fr:Hattrick]]
Ред 88: Ред 57:
[[pt:Hattrick]]
[[pt:Hattrick]]
[[ro:Hattrick]]
[[ro:Hattrick]]
[[ru:Hattrick]]
[[simple:Hattrick (computer game)]]
[[simple:Hattrick (computer game)]]
[[sl:Hattrick]]
[[sl:Hattrick]]

Версия от 16:50, 16 август 2009

Хеттрик (на латиница Hattrick или Hattrick.org) е онлайн браузърна игра, създадена в Швеция, при която потребителят играе ролята на футболен мениджър . През август 2007 г. участниците са над 960 000 от цял свят.[1] Хеттрик е в 33-тия си сезон и работи от август 1997. Много от потребителите цитират Сезон 11, от 15 октомври 2000, за началото на Хеттрик такава, каквато е в момента. Държавите в хетрик са над 120 и след всеки сезон, принципно се присъединява поне по една държва или пък разширяват броят на отборите от дадена страна. За България броя на отборите в момента е 10 920 като активни потребители има 7000 от тях. Във всяка лига има по 8 отбора и всеки пъври се качва във по-горна дивизия или играе бараж ( зависи от това колко точки ще има), последните двама отпадат директно, а 6-тия и 5-тия играят бараж.


Играчи

Всеки играч има по 8 основни показателя, няколко по-маловажни и само някой от играчите има специалитети които са 5 .

  • = Основни показатели =

1: Издръжливост - Колкото е по-високо нивото, толкова повече играчът издържа по време на самият мач. 2: Разиграване - Този показател е за полузащитниците (мидовете). 3: Крило - За крилата. 4: Голов Нюх - Нападателите 5: Пазене - Вратарите 6: Подаване - Играчите, които умеят да подават добре, са от голяма помощ за нападението на отбора. 7: Защита - Защитниците 8: Статични - Това е показателя за Изпълнителите на нарушения.

  • = Други показатели =

1: Форма - Тя може да приспадне към Основните показатели, тъй като, ако формата на играча е ниска той недава всичко от себе си. Някой път е по-добре да се избере по-слаб играч но с по добра форма, от колкото много добър играч но със слаба форма. 2: Манталитет, агресивност и честност - Тяхното влияние е почти никакво. Ако решиш да направиш трансфер и закупиш играч с ниски показатали ( от тези трите) тогава духът на обтора спада. От тях зависи и колко често ще получава картони играча. 3: Лидерство - Този фактор е за Капитана на отбора. Добре е капитана на отбора да е с най-високо лидерство. 4: Опит - Името говори само за себе си. Това е опитът на играча. В комбинация със Лидерството, при добри нива може да изпратиш играча да се обучава за треньор.

  • = Възраст =

И тук играчите имат възраст. 112 реални дни (Един сезон) се равняват на 1 година от живота на играча. Най-ниската възможна възраст за играч в Мъжкия състав е 17 години. В младежката академия е от 15 до 19 години.

Източници

  1. van den Hoek, László. History of Global Number of Users (Graph) (PHP) // Maptrick. August 2007. Посетен на 2007-08-05.

Външни препратки

Шаблон:Игра-мъниче