Шаран: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м +меп
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Шаранът''' (Cyprinus carpio) е една от най-вкусните сладководни [[риба|риби]]. Месото му е бледо розово и има голям брой дребни костици. Шаранът достига до 120 см на дължина и до 35 кг на тегло. Той е главен обект на промишлено развъждане от рибните видове главно заради търговията с месото му. Желан обект e за [[спортен риболов]] поради вкусовите си качества, борбеността си и непретенциозността си към природните условия. Шаранът е вегетарианец, но по-големите риби ядат и малки рибки поради неспособността да си осигуряват необходимото количество храна. В нашите води той намира отлични условия за размножаване и живот.
==Шаран (Cyprinus carpio)==

Шаранът е една от най-вкусните сладководни риби. Месото му е бледо розово и има голям брой дребни костици. Шаранът достига до 120 см. на дължина и до 35кг. на тегло. Той е главен обект на промишлено развъждане от рибните видове главно заради търговията с месото му. Желан обект e за спортен риболов поради вкусовите си качества, борбеността си и непретенциозността си към природните условия. Шаранът е вегетарианец, но по-големите риби ядат и малки рибки поради неспособността да си осигуряват необходимото количество храна. В нашите води той намира отлични условия за размножаване и живот.


[[en:Carp]]
[[en:Carp]]
Ред 7: Ред 5:
[[pl:karp]]
[[pl:karp]]
[[vi:Cá chép]]
[[vi:Cá chép]]
[[Категория:Риби]]

Версия от 12:19, 24 август 2005

Шаранът (Cyprinus carpio) е една от най-вкусните сладководни риби. Месото му е бледо розово и има голям брой дребни костици. Шаранът достига до 120 см на дължина и до 35 кг на тегло. Той е главен обект на промишлено развъждане от рибните видове главно заради търговията с месото му. Желан обект e за спортен риболов поради вкусовите си качества, борбеността си и непретенциозността си към природните условия. Шаранът е вегетарианец, но по-големите риби ядат и малки рибки поради неспособността да си осигуряват необходимото количество храна. В нашите води той намира отлични условия за размножаване и живот.