StarCraft: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Робот Промяна: sv:Starcraft
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''StarCraft''' е игра в жанр реално-времева стратегия. Добива голяма и продължителна популярност. Играта е издадена през 1998 година и е признавана многократно за игра на годината, обявена за класика в своя жанр, поредния шедьовър на [[Blizzard Entertainment]].
'''StarCraft''' е игра в жанр реално-времева стратегия. Добива голяма и продължителна популярност. Играта е издадена през 1998 година и е призната за игра на годината, обявена за класика в своя жанр, поредния шедьовър на [[Blizzard Entertainment]].


Единствено разширение към играта е [[Brood War]], което добавя нови единици от различните три раси: земляни, зерги и протоси.
Единственото разширение към играта е [[Brood War]], което добавя нови единици от различните три раси: земляни, зерги и протоси.


9 милиона копия са били продадени за StarCraft и [[StarCraft: Brood War]].
9 милиона копия са били продадени за StarCraft и [[StarCraft: Brood War]].


Сюжетната линия проследява война между три [[галактика|галактически]] вида: приспособимите и подвижни [[терани]], които са наследници на човешки изгнаници от [[земя]]та, [[членестоноги|артроподоподобните]] [[зерги]] и [[Псионична технология|псионичните]] [[хуманоид]]ини [[протоси]].
Сюжетната линия проследява война между три [[галактика|галактически]] вида: приспособимите и подвижни [[терани]], които са наследници на човешки изгнаници от [[земя]]та, [[членестоноги|артроподоподобните]] [[зерги]] и [[Псионична технология|псионичните]] [[хуманоид]]и [[протоси]].


[[StarCraft Книги]]
[[StarCraft Книги]]

Версия от 19:45, 24 август 2009

StarCraft е игра в жанр реално-времева стратегия. Добива голяма и продължителна популярност. Играта е издадена през 1998 година и е призната за игра на годината, обявена за класика в своя жанр, поредния шедьовър на Blizzard Entertainment.

Единственото разширение към играта е Brood War, което добавя нови единици от различните три раси: земляни, зерги и протоси.

9 милиона копия са били продадени за StarCraft и StarCraft: Brood War.

Сюжетната линия проследява война между три галактически вида: приспособимите и подвижни терани, които са наследници на човешки изгнаници от земята, артроподоподобните зерги и псионичните хуманоиди протоси.

StarCraft Книги

Външни препратки

Вижте също

Шаблон:Link FA

Шаблон:Link FA

Шаблон:Link FA