Парамагнетизъм: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
+ вижте също различните видове магнетизъм
м попр. уикилинк
Ред 1: Ред 1:
'''Парамагнетизъм''' е форма на [[магнетизъм]], която се проявява единствено при наличието на външно [[магнитно поле]]. Парамагнитните материали реагират на външното магнитно поле, но много слабо и за разлика от [[феромагнит]]ните материали не се намагнитват под негово въздействие - при излизането им от него магнитните им свойства изчезват.
'''Парамагнетизъм''' е форма на [[магнетизъм]], която се проявява единствено при наличието на външно [[магнитно поле]]. Парамагнитните материали реагират на външното магнитно поле, но много слабо и за разлика от [[Феромагнетизъм|феромагнитните]] материали не се намагнитват под негово въздействие - при излизането им от него магнитните им свойства изчезват.


== Вижте също ==
== Вижте също ==

Версия от 02:22, 12 януари 2010

Парамагнетизъм е форма на магнетизъм, която се проявява единствено при наличието на външно магнитно поле. Парамагнитните материали реагират на външното магнитно поле, но много слабо и за разлика от феромагнитните материали не се намагнитват под негово въздействие - при излизането им от него магнитните им свойства изчезват.

Вижте също

Шаблон:Физика-мъниче