Хеттрик: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Xqbot (беседа | приноси)
м Робот Промяна: gl:Hattrick (xogo)
Ред 43: Ред 43:
[[fi:Hattrick]]
[[fi:Hattrick]]
[[fr:Hattrick]]
[[fr:Hattrick]]
[[gl:Hattrick.org]]
[[gl:Hattrick (xogo)]]
[[he:האטריק]]
[[he:האטריק]]
[[hr:Hattrick]]
[[hr:Hattrick]]

Версия от 07:11, 19 януари 2010

Хеттрик (на латиница Hattrick или Hattrick.org) е онлайн браузърна игра, създадена в Швеция, при която потребителят играе ролята на футболен мениджър . През август 2007 г. участниците са над 960 000 от цял свят.[1] Хеттрик е в 33-тия си сезон и работи от август 1997. Много от потребителите цитират Сезон 11, от 15 октомври 2000, за началото на Хеттрик такава, каквато е в момента. Държавите в хетрик са над 120 и след всеки сезон, принципно се присъединява поне по една държва или пък разширяват броят на отборите от дадена страна. За България броя на отборите в момента е 10 920 като активни потребители има 7000 от тях. Във всяка лига има по 8 отбора и всеки първи се качва във по-горна дивизия или играе бараж ( зависи от това колко точки ще има), последните двама отпадат директно, а 6-тия и 5-тия играят бараж.


Играчи

Всеки играч има по 8 основни показателя, няколко по-маловажни и само някой от играчите има специалитети които са 5 .

  • = Основни показатели =

1: Издръжливост - Колкото е по-високо нивото, толкова повече играчът издържа по време на самият мач. 2: Разиграване - Този показател е за полузащитниците (мидовете). 3: Крило - За крилата. 4: Голов Нюх - Нападателите 5: Пазене - Вратарите 6: Подаване - Играчите, които умеят да подават добре, са от голяма помощ за нападението на отбора. 7: Защита - Защитниците 8: Статични - Това е показателя за Изпълнителите на нарушения.

  • = Други показатели =

1: Форма - Тя може да приспадне към Основните показатели, тъй като, ако формата на играча е ниска той недава всичко от себе си. Някой път е по-добре да се избере по-слаб играч но с по добра форма, от колкото много добър играч но със слаба форма. 2: Манталитет, агресивност и честност - Тяхното влияние е почти никакво. Ако решиш да направиш трансфер и закупиш играч с ниски показатали ( от тези трите) тогава духът на обтора спада. От тях зависи и колко често ще получава картони играча. 3: Лидерство - Този фактор е за Капитана на отбора. Добре е капитана на отбора да е с най-високо лидерство. 4: Опит - Името говори само за себе си. Това е опитът на играча. В комбинация със Лидерството, при добри нива може да изпратиш играча да се обучава за треньор.

  • = Възраст =

И тук играчите имат възраст. 112 реални дни (Един сезон) се равняват на 1 година от живота на играча. Най-ниската възможна възраст за играч в Мъжкия състав е 17 години. В младежката академия е от 15 до 19 години.

Източници

  1. van den Hoek, László. History of Global Number of Users (Graph) (PHP) // Maptrick. August 2007. Посетен на 2007-08-05.

Външни препратки

Шаблон:Игра-мъниче