Ксенте Богоев: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Alexbot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: ru:Богоев, Ксенте
м Grammar: 1;
Ред 10: Ред 10:
}}
}}


'''Ксенте Богоев''' е [[Република Македония|македонски]] [[общественик]], [[академик]] и университетски професор. Завършва икономика и защитава доктурантура в [[Белград]]. Става преподавател и [[декан]] на [[Икономически факултет (Скопски университет)|Икономическият факултет]] на [[Скопския университет]], в последствие [[ректор]] на [[Скопския университет]], председател на Изпълнителния съвет на Събранието на [[Социалистическа република Македония]], член на Председателството на СРМ, член и председател на [[Македонската академия на науките и изкуствата|Македонската академия на науките и изкуствата]].
'''Ксенте Богоев''' е [[Република Македония|македонски]] [[общественик]], [[академик]] и университетски професор. Завършва икономика и защитава доктурантура в [[Белград]]. Става преподавател и [[декан]] на [[Икономически факултет (Скопски университет)|Икономическият факултет]] на [[Скопския университет]], впоследствие [[ректор]] на [[Скопския университет]], председател на Изпълнителния съвет на Събранието на [[Социалистическа република Македония]], член на Председателството на СРМ, член и председател на [[Македонската академия на науките и изкуствата|Македонската академия на науките и изкуствата]].





Версия от 13:53, 23 януари 2010

Ксенте Богоев
Ксенте Богоев
Политик, академик и университетски професор

Роден
Починал

Учил вБелградски университет
ПартияКомунистическа партия на Македония
Работил вСкопски университет
Ксенте Богоев в Общомедия

Ксенте Богоев е македонски общественик, академик и университетски професор. Завършва икономика и защитава доктурантура в Белград. Става преподавател и декан на Икономическият факултет на Скопския университет, впоследствие ректор на Скопския университет, председател на Изпълнителния съвет на Събранието на Социалистическа република Македония, член на Председателството на СРМ, член и председател на Македонската академия на науките и изкуствата.


Шаблон:РМ-личност-мъниче