Роже Вадим: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
мРедакция без резюме
Ред 10: Ред 10:
| починал-място = [[Париж]], [[Франция]]
| починал-място = [[Париж]], [[Франция]]
}}
}}
'''Роже Вадим''' ({{lang-fr|Roger Vadim}}, роден като '''Роже Владимир Племянников''') е френски режисьор, продуцент, [[сценарист]], актьор и [[журналист]]. Известен е с лансирането на кариерата на [[Брижит Бардо]] с [[филм]]а "[[И бог създаде жената]]". Баща му е дипломат, а майка му актриса. Детството му протича в [[Египет]] и [[Турция]]. След смъртта на баща му, двамата с майка му се местят да живеят във [[Франция]].
'''Рожѐ Вадѝм''' ({{lang-fr|Roger Vadim}}, роден като '''Роже Владимир Племянников''') е френски режисьор, продуцент, [[сценарист]], актьор и [[журналист]]. Известен е с лансирането на кариерата на [[Брижит Бардо]] с [[филм]]а "[[И бог създаде жената]]". Баща му е дипломат, а майка му актриса. Детството му протича в [[Египет]] и [[Турция]]. След смъртта на баща му, двамата с майка му се местят да живеят във [[Франция]].


== Бракове ==
== Бракове ==

Версия от 13:03, 7 февруари 2010

Роже Вадим
Roger Vadim
френски режисьор
RogerVadimJaneFonda1969.jpg
Роже Вадим с Джейн Фонда през 1969 г.

Роден
Починал
ПогребанСен Тропе, Франция
Активен периодот 1950 г.
Работил вПари Мач
Семейство
СъпругаБрижит Бардо (20 декември 1952 – 6 декември 1957)
Джейн Фонда (14 август 1965 – 16 януари 1973)
ПартньорКатрин Деньов (1961 – 1964)
Деца4

Уебсайт
Роже Вадим в Общомедия

Рожѐ Вадѝм (Шаблон:Lang-fr, роден като Роже Владимир Племянников) е френски режисьор, продуцент, сценарист, актьор и журналист. Известен е с лансирането на кариерата на Брижит Бардо с филма "И бог създаде жената". Баща му е дипломат, а майка му актриса. Детството му протича в Египет и Турция. След смъртта на баща му, двамата с майка му се местят да живеят във Франция.

Бракове

Външни препратки

Шаблон:Кино-мъниче Шаблон:Франция-мъниче