Тя е пич: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
TXiKiBoT (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: is:She's the Man
Jotterbot (беседа | приноси)
м Робот Промяна: ml:ഷീ ഈസ് ദ മാൻ
Ред 51: Ред 51:
[[is:She's the Man]]
[[is:She's the Man]]
[[it:She's the Man]]
[[it:She's the Man]]
[[ml:ഷീ ഈസ് ദ മാന്‍]]
[[ml:ഷീ ഈസ് ദ മാൻ]]
[[nl:She's the Man]]
[[nl:She's the Man]]
[[no:She's the Man]]
[[no:She's the Man]]

Версия от 12:08, 8 февруари 2010

Тя е пич
She's the Man
ПродуцентиЛорън Шулър Донър
СценаристиКарън Луц
Базиран наДванайсета нощ“ от Уилям Шекспир
В ролитеАманда Байнс[1][2][3][4]
Чанинг Тейтъм[2][3][4]
Дейвид Крос[3]
Вини Джоунс[3]
Робърт Хофман[1][3]
Премиера2006 г.
(Германия)
Времетраене102 минути
Езиканглийски език
Външни препратки
IMDb Allmovie

Тя е пич (Шаблон:Lang-en) е американски комедиен филм от 2006 г., в който участват тийн звездите Аманда Байнс и Чанинг Тейтъм. Филмът е създаден по пиесата на Уилям Шекспир „12-та нощ“ (Twelfth Night).

Тема

Главната героиня в „Тя е пич“ - Вайола Хейстингс (Аманда Байнс) е гимназиална футболистка, която научава, че женският футболен отбор в нейното училище „Корнуъл“ е закрит. След като не получава разрешение да влезе в мъжкия отбор на „Корнуъл“, тя намира начин да играе в мъжкия отбор на вечния враг на нейното училище, гимназия „Айлирия“.

Вайола решава да се преобрази като своя брат близнак Себастиан, който е заминал за 2 седмици с групата си в Лондон, и да влезе в отбора на „Айлирия“. Съквартирант на Вайола е футболният нападател Дюк Орсино (Чанинг Тейтъм). Той и приятелите му смятат Себастиан (Вайола) за пълен смотаняк, но по-късно променят мнението си когато приятелките на Вайола, Киа и Ивон, се преструват, че са влюбени в Себастиан (Вайола). Дюк се интересува от лабораторната партньорка на Себастиан, Оливия, която пък харесва Себастиан (Вайола), която проявява интерес към Дюк.

Дюк и Себастиан се договарят ако Себастиан помогне на Дюк да излезе с Оливия, то Дюк ще помогне на Себастиан да стане титуляр в отбора на „Айлирия“. Междувременно Вайола, Себастиан, Дюк, Джъстин (бившето гадже на Вайола), Оливия и Моник (гаджето на Себастиан) трябва да отидат на местния карнавал, където Оливия и Вайола трябва да работят в „шатрата за целувки“. Нещата за Вайола се усложняват, тя не престанно трябва да сменя дрехите си, за да не я разкрият. Дюк се нарежда на опашката на „шатрата за целувки“, за да може да целуне Оливия, но точно когато идва неговият ред Вайола я сменя. В крайна сметка Вайола и Дюк се целуват, но точно тогава ги вижда Джъстин и Дюк и той започват де се бият.

Развръзката настъпва, когато истинският Себастиан се връща от Лондон 2 дни по-рано. Когато слиза от таксито си Оливия го целува, но Дюк ги вижда и си помисля, че Себастиан (Вайола) го е предал. По-късно когато Вайола отива в стаята им те се скарват и Дюк я изгонва без да знае какво всъщност се случило. В деня на големия мач Вайола се оспива и вместо нея на терена излиза брат ѝ. Моник и Малкълм (момче обсебено от Оливия) разкриват истината за Вайола на директора на „Айлирия“. Те спират играта и искат да изгонят Себастиан, защото казват, че той е сестра си Вайола. Но той доказва, че е момче като си събува панталоните. В почивката Вайола обяснява всичко на Себастиан и тя го замества на терена. Дюк е все още ядосан на Себастиан (Вайола) и отказва да му подава топката. Тогава Вайола спира играта и разказва цялата история на Дюк и останалите, но той все още не ѝ вярва и тя му доказва, че е момиче като си показва гърдите пред всички. Треньорът се съгласява Вайола да продължи да играе. Накрая „Айлирия“ печели след наказатенен удар, който Вайола изпълнява и вратарят на „Корнуъл“, Джъстин се разревава.

Всички се радват на победата освен Дюк, който е наранен от стореното от Вайола. Въпреки това тя го кани на дебютантския бал, където те се сдобряват и се събират също като Оливия и Себастиан, и Моник и Джъстин. Филмът свършва с Вайола, играеща футбол с Дюк и тима на „Айлирия“.

Край на разкриващата сюжета част.

Външни препратки

  1. а б stopklatka.pl // Посетен на 8 април 2016 г.
  2. а б www.interfilmes.com // Посетен на 8 април 2016 г.
  3. а б в г д www.imdb.com // Посетен на 8 април 2016 г.
  4. а б www.metacritic.com // Посетен на 8 април 2016 г.