Стив Ърл: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
нова
 
Ред 5: Ред 5:
== Биография ==
== Биография ==


Стив Ърли е роден на 17 януари 1955 г. като син на в Хемптън, щата [[Вирджиния]]. Още като 14-годишен свири в кафе-къщите в [[Сан Антонио]], [[Тексас]]. Според някои хора хипитата и противниците на войната във Виетнам са спомогнали за оформянето на представата му за света тогава. От 1981 г. работи като композитор на песни за...
Стив Ърли е роден на 17 януари 1955 г. като син на в Хемптън, щата [[Вирджиния]]. Още като 14-годишен свири в кафе-къщите в [[Сан Антонио]], [[Тексас]]. Според някои хора хипитата и противниците на войната във Виетнам са спомогнали за оформянето на представата му за света тогава. От 1981 г. работи като композитор на песни за кънтри музикалната индустрия в [[Нешвил]], [[Тенеси]]. 1986 г. се появява дебютният му албум ''Guitar Town''. Най-голям успех Ърли постига с албума ''Copperhead Road'' (1989) и до днес е продаден в над 1 милион броя. Част е от едно комерсиално насочено, но в голямата си част либерално за кънтри индустрията течние, ориентирано към [[рок]] музиката. 1991 г. изтича договора му със звукозаписната компания MCA Records.

В началото на 90-те той води дългогодишна борба със зависимостите си към алкохола и хероина, които сериозно пречат на здравето му и музикалната му кариера. В песента „CCKMP“ той пее за опита си с дрогата. 1994 се завръща в бизнеса с албума ''Train-A-Comin'', който излиза като независим лейбъл. 1995 заедно с „E-Squared Records“ сформира зрукозаписна фирма. Партньорството му с [[Warner Bros.]] приключва със скандал след два албума съвмустна работа. Нов партньор му става Artemis Records.



[[de:Steve Earle]]
[[en:Steve Earle]]
[[es:Steve Earle]]
[[fr:Steve Earle]]
[[it:Steve Earle]]
[[no:Steve Earle]]
[[pt:Steve Earle]]
[[sv:Steve Earle]]

Версия от 07:58, 13 февруари 2010

Стив Ърли (Шаблон:Lang-en) е американски кънтри певец и композитор на песни.

Биография

Стив Ърли е роден на 17 януари 1955 г. като син на в Хемптън, щата Вирджиния. Още като 14-годишен свири в кафе-къщите в Сан Антонио, Тексас. Според някои хора хипитата и противниците на войната във Виетнам са спомогнали за оформянето на представата му за света тогава. От 1981 г. работи като композитор на песни за кънтри музикалната индустрия в Нешвил, Тенеси. 1986 г. се появява дебютният му албум Guitar Town. Най-голям успех Ърли постига с албума Copperhead Road (1989) и до днес е продаден в над 1 милион броя. Част е от едно комерсиално насочено, но в голямата си част либерално за кънтри индустрията течние, ориентирано към рок музиката. 1991 г. изтича договора му със звукозаписната компания MCA Records.

В началото на 90-те той води дългогодишна борба със зависимостите си към алкохола и хероина, които сериозно пречат на здравето му и музикалната му кариера. В песента „CCKMP“ той пее за опита си с дрогата. 1994 се завръща в бизнеса с албума Train-A-Comin, който излиза като независим лейбъл. 1995 заедно с „E-Squared Records“ сформира зрукозаписна фирма. Партньорството му с Warner Bros. приключва със скандал след два албума съвмустна работа. Нов партньор му става Artemis Records.