Венъм (комикси): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
м оправяне на статията
Ред 1: Ред 1:
Веном(на английски Venom),познат още и като Веном Симбиот,есимбиотичен живот от Марвел Вселената.Съществото е извънземна форма на живот,най-вече течна която е гостоприемник на много живи същества,най-вече хора.Симбиотът е един от най-големите врагове на Спайдър-мен.В организма са се превъзплъщавали много души,като Питър Паркър\Спайдър-мен и Еди Брок.Веном се появява в медийте,там където е Спайдър-мен.Създаден е от Дейвид Мишелини,Майк Зейк и Тод МакФарлейн.В Спайдър-мен3 е използвана Еди Брок версията на персонажа и се играе от Тофър Грейс.
'''Веном''' ({{lang-en|Venom}}) буквално означава "отрова", познат още и като '''Веном Симбиот''' е [[симбиоза|симбиотичен]] живот от Марвел Вселената. Съществото е извънземна форма на живот, най-вече течна, която използва като [[гостоприемник|гостоприемници]] много живи същества, най-вече хора. Симбиотът е един от най-големите врагове на [[Спайдър-Мен]]. В организма са се превъзплъщавали много души,като Питър Паркър\Спайдър-мен и [[Еди Брок]]. Веном се появява в медиите, там където е Спайдър-мен. Създаден е от [[Дейвид Мишелини]], [[Майк Зейк]] и [[Тод Макфарлейн]]. В Спайдър-мен3 е използвана версията на Еди Брок за персонажа и се играе от Тофър Грейс.

[[Категория:Злодеи на Марвел Комикс]]

[[cs:Venom (komiks)]]
[[en:Venom (comics)]]
[[es:Venom (cómic)]]
[[fr:Venom (comics)]]
[[id:Venom (komik)]]
[[it:Venom (fumetto)]]
[[he:ונום (קומיקס)]]
[[ka:ვენომი]]
[[li:Venom]]
[[nl:Venom (Marvel)]]
[[pl:Venom (postać komiksowa)]]
[[pt:Venom (Marvel Comics)]]
[[ru:Веном]]
[[fi:Venom (sarjakuvahahmo)]]
[[sv:Venom (seriefigur)]]
[[th:เวนอม]]
[[zh:猛毒]]

Версия от 16:49, 8 март 2010

Веном (Шаблон:Lang-en) буквално означава "отрова", познат още и като Веном Симбиот е симбиотичен живот от Марвел Вселената. Съществото е извънземна форма на живот, най-вече течна, която използва като гостоприемници много живи същества, най-вече хора. Симбиотът е един от най-големите врагове на Спайдър-Мен. В организма са се превъзплъщавали много души,като Питър Паркър\Спайдър-мен и Еди Брок. Веном се появява в медиите, там където е Спайдър-мен. Създаден е от Дейвид Мишелини, Майк Зейк и Тод Макфарлейн. В Спайдър-мен3 е използвана версията на Еди Брок за персонажа и се играе от Тофър Грейс.