Били Талънт: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 13: Ред 13:
* ''[[Billy Talent II]]'' (2006 г.)
* ''[[Billy Talent II]]'' (2006 г.)
* ''[[Billy Talent III]]'' (2009 г.)
* ''[[Billy Talent III]]'' (2009 г.)
Някои от хитовете на групата са: ''Red Flag'', ''Lies'', ''Fallen Leaves''.
Някои от хитовете на групата са: ''Red Flag'', ''Lies'', ''Fallen Leaves'' "This Is How It Goes", която е написана от Ковалевич за приятел, страдащ от множествена склероза.
== За групата ==

През 2003-2004 бандата свири в Канада и САЩ, също така има успех и в Европа. През 2005г. Billy Talent печелят "Наградата Джуно" за албум на годината (печелят я общо 2 пъти, като втория път е за банда на годината). Печелят и други награди. 2004 и 2005 те прекарват в турнета. След излизането на албума Billy Talent II групата успява да се наложи в дебютната седмица под номер едно в Канада, както и в Германия, където става един от десетте най-продавани албума в страната. През 2007 г. вече са продадени над 700,000 копия. Бандата започва ново турне, този път включвайки държави, които не са посещавали до момента. През тази обиколка те записват лимитирано видео издание. След това те стартират тяхното първо канадско турне заедно с групите Rise Against, Anti-Flag и Moneen, последвано от още едно в чужбина. След 18 месечното си обикаляне Billy Talent се прибрали, за да могат да си отдъхнат и да започнат записването на следващия им албум.
На пазара се появил и третият албум на канадската група, озаглавен Billy Talent III. Последвали множество участия, включващи и турне заедно с групите Rise Against и Rancid, както и много фестивали. След това започнала голямата им обиколка в Европа, където бандата окончателно утвърдила името си.
== Външни препратки ==
== Външни препратки ==
* [http://www.billytalent.com/ Официален сайт]
* [http://www.billytalent.com/ Официален сайт]

Версия от 23:51, 17 юни 2010

Billy Talent са канадска рок-група от Торонто,която се създава под името Pezz през 1993г.Групата сменила името си на Billy Talent след проблеми с легализирането на старото й име (Pezz). Новото име било вдъхновено от романа на Брус Макдоналд "Hard core logo", където главният герой бил китарист и се казвал Billy Talent.

Състав

  • Бенджамин Ковалевич — 16 декември 1975 г. (водещ вокал) Преди да започне да се занимава с музика, Бен е работел като радиоводещ. Първият му инструмент е барабани. Напуснал е училище кагато е едва на 15 години.
  • Иън Д'Са — 30 октомври 1975 г. (китара, вокали)
  • Джонатан Галънт — 23 юли 1976 г.(бас китара, фонови вокали)
  • Аарон Солоуонюк — 21 ноември 1974 г. (барабани)

Дискография

Студийни албуми

Някои от хитовете на групата са: Red Flag, Lies, Fallen Leaves "This Is How It Goes", която е написана от Ковалевич за приятел, страдащ от множествена склероза.

За групата

През 2003-2004 бандата свири в Канада и САЩ, също така има успех и в Европа. През 2005г. Billy Talent печелят "Наградата Джуно" за албум на годината (печелят я общо 2 пъти, като втория път е за банда на годината). Печелят и други награди. 2004 и 2005 те прекарват в турнета. След излизането на албума Billy Talent II групата успява да се наложи в дебютната седмица под номер едно в Канада, както и в Германия, където става един от десетте най-продавани албума в страната. През 2007 г. вече са продадени над 700,000 копия. Бандата започва ново турне, този път включвайки държави, които не са посещавали до момента. През тази обиколка те записват лимитирано видео издание. След това те стартират тяхното първо канадско турне заедно с групите Rise Against, Anti-Flag и Moneen, последвано от още едно в чужбина. След 18 месечното си обикаляне Billy Talent се прибрали, за да могат да си отдъхнат и да започнат записването на следващия им албум. На пазара се появил и третият албум на канадската група, озаглавен Billy Talent III. Последвали множество участия, включващи и турне заедно с групите Rise Against и Rancid, както и много фестивали. След това започнала голямата им обиколка в Европа, където бандата окончателно утвърдила името си.

Външни препратки

Шаблон:Музика-мъниче