Ротвайл: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Робот Добавяне: war:Rottweil
+Побратимени градове
Ред 70: Ред 70:




'''Ротвайл''' ({{lang-de|Rottweil}}) неголям исторически [[град]] във [[Федерални провинции на Германия|федерална провинция]] [[Баден-Вюртемберг]], в югоизточната част на [[Германия]].
'''Ротвайл''' ({{lang-de|Rottweil}}) e неголям исторически [[град]] във [[Федерални провинции на Германия|федерална провинция]] [[Баден-Вюртемберг]] в югоизточната част на [[Германия]]. Населениеjf (по данни от 31 март 2006 г.) e 25 961 души. Площ - 71,76 км². Основан е на брега на река [[Некар]] в [[73]] г. от [[легион]]ите на [[Клавдий]] за укрепване на завоюваната Южна Германия, наричана ''Земя на Флавий''. Градът също така е известен с това, че в него е развъдена кучешката порода [[ротвайлер]].


== Побратимени градове ==
Население (по данни от 31 март 2006 г.) - 25 961 души. Площ - 71,76 км².
* {{Флаг|Франция}} [[Йер]], [[Франция]]

Основан е на брега на река [[Некар]] в [[73]] г. от [[легион]]ите на [[Клавдий]] за укрепване на завоюваната Южна Германия, наричана ''Земя на Флавий''.

Градът също така е известен с това, че в него е развъдена кучешката порода [[ротвайлер]].


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==

Версия от 16:28, 29 юни 2010

Шаблон:НМ


Ротвайл (Шаблон:Lang-de) e неголям исторически град във федерална провинция Баден-Вюртемберг в югоизточната част на Германия. Населениеjf (по данни от 31 март 2006 г.) e 25 961 души. Площ - 71,76 км². Основан е на брега на река Некар в 73 г. от легионите на Клавдий за укрепване на завоюваната Южна Германия, наричана Земя на Флавий. Градът също така е известен с това, че в него е развъдена кучешката порода ротвайлер.

Побратимени градове

Външни препратки

Шаблон:Гео-мъниче Шаблон:Германия-мъниче