Акакий: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
смяна на шаблон
мРедакция без резюме
Ред 8: Ред 8:
}}
}}


'''Свети Акакий''' е [[свещеник]] през 4 век в [[Севастия]], [[Армения]], по време на гоненията при [[Диоклециан]]. Той е арестуван и екзекутиран при управителя Максим, заедно със седем жени и '''Хиренарх''', който бил толкова впечатлен от тяхната отдаденост на вярата, че станал християнин и споделил същата участ.
'''Свети Акакий''' е [[свещеник]] през 4 век в [[Севастия]], [[Армения]], по време на гонението при [[Диоклециан]]. Той е арестуван и екзекутиран при управителя Максим, заедно със седем жени и '''Хиренарх''', който бил толкова впечатлен от тяхната отдаденост на вярата, че станал християнин и споделил същата участ.


{{DEFAULTSORT:Акакий}}
{{DEFAULTSORT:Акакий}}

Версия от 17:49, 4 юли 2010

Свети Акакий
Роден3 век
Починал4 век
Почитан вРимокатолицизъм
Празник27 ноември

Свети Акакий е свещеник през 4 век в Севастия, Армения, по време на гонението при Диоклециан. Той е арестуван и екзекутиран при управителя Максим, заедно със седем жени и Хиренарх, който бил толкова впечатлен от тяхната отдаденост на вярата, че станал християнин и споделил същата участ.


Шаблон:Светец-мъниче

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Saint Acacius в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​