Ремус Лупин: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
JAnDbot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: uk Изтриване: da, fr, pl Промяна: cs, pt
Редакция без резюме
Ред 12: Ред 12:
'''Други имена''': Лун;
'''Други имена''': Лун;


'''Семейство'''
'''Семейство''': Тонкс, Теди Лупин


'''Роден''': 10 март 1960 г.
'''Роден''': 10 март 1960 г.

Версия от 15:25, 11 юли 2010

Ремус Лупин е персонаж от поредицата романи Хари Потър. Персонажът е приятел на Джеймс Потър и Сириус Блек. Преподава предмета "Защита срещу Черните изкуства" през третата година на Хари Потър в училището Хогуортс. Актьорът, който играе ролята на Ремус Лупин във филмите, се казва Дейвид Тюлис.

Значение на името

Име: Ремус Джон Лупин

Ремус - един от откривателите на Рим, който като бебе е бил отгледан от вълчица.

Лупин - от латински "вълк"

Други имена: Лун;

Семейство: Тонкс, Теди Лупин

Роден: 10 март 1960 г.

Умира: Май 1998г.В битката при Хогуорст.

Потекло: Нечистокръвен.Баща мъгъл,майка магьосница. Брат / Сестра: не е известно ,но Джоан Роулинг казва , че Лупин няма брат близнак.

Детство: Като много малък е ухапан от върколака Фенрир Грейбек, след което се трансформира всеки месец по пълнолуние

Съпруга: Нимфадора Тонкс. Женят се през юли 1997.

Деца: Теди Лупин, кръстен на бащата на Нимфадора Тонкс.

Външен вид

Коса: Светло кафява, леко посивяла. Отличителни белези: Върколак. Носи стари, овехтели дрехи и изглежда болнав и уморен. Тих, но пакостник. Джо казва : "Лупин е прекрасен учител и много добър човек, но той има недостатък и той е, че обича да е харесван, но тъй като не е от повечето хора, е щастлив, когато има приятели, макар и малко"Най-добрият му приятел е Сириус Блек. Глас: дрезгав. От книгите:

"Непознатия беше облечен в извънредно дрипави магьоснически дрехи,които бяха закърпени на доста места.Той изглеждаши болнав и изтощен.Въпреки че беше млад,кестенявата му коса беше леко посивяла."

"Въпреки,че беше доста млад, Лупин изглеждаше изморен и болнав, косата му бе по - прошарена от преди, и дрехите му бяха по - закърпени и дрипави от всякога."

Хогуортс

Години: 1971-1978 г.

Дом: Грифиндор.

Награди: Префект.

Кариера: 1993-94 работи като учител по Защита срещу Черните Изкуства в Хогуортс.

Творение: Създава Хитроумната карта,заедно с Джеймс, Сириус и Питър.

Бележка: Къщата на крясъците е построена край Хогсмийд, а Плашещата върба в парка на "Хогуортс" е посадена по поръчка на Дъмбълдор, през първата година на Лупин в Хогуортс, за да може той да е защитен през нощите, когато се трансформира.

Умения и принадлежности

Други пособия: създава Хитроумната карта, заедно с Джеймс Потър, Сириус Блек и Питър Петигрю през последните им 2 години в Хогуортс. Организации и сдружения: Един от четиримата членове на групата Marauders в училище, известни с извършените от тях пакости (И смятани от професор Минерва Макгонагол за предшественици на братята Фред и Джорд Уизли). Орденът на Феникса; внедрен в таен съюз на върколаци, за да събира сведения за Волдемор. Умения: Вероятно познава замъка и земите около него по -добре от всеки друг, освен близнаците Уизли.Специалист по защита срещу черните изкуства.

Патронус: Пълнолуние

Богърт: пълнолуние.

Задълбочен профил

Хари, Хърмаяни и Рон виждат Професор Р.Дж.Лупин за пръв път в едно от купетата на Хогуортс Експрес, облечен в извънредно стари, овехтели магьоснически дрехи.Лупин има светло кестенява коса, прошарена със сиво, въпреки че е доста млад. Той изглежда болнав и изтощен. Рон казва: "Той изглежда така сякаш една добра магия ще го довърши." Но Лупин е талантлив магьосник. Той отпрати един от дементорите във влака и получи одобрение от Мадам Помфри задето е дал на учениците шоколад, за да се отърсят от шока ("Ето най-сетне преподавател по защита срещу Черните изкуства, който си разбира от работата").

Часовете на професор Лупин дават на учениците първото им истинско изпитание срещу Черните изкуства и същества. Той преподава със стил, изгражда самочуствие и знания у децата, също така е мил, има чувство за хумор и с това прави часовете си най-популярни. Той помага на Хари и го учи как да създава покровител,за да отблъсква диментори. Той прекарва доста време с Хари и става не само негов любим учител, но и негов приятел. Схватлив и търпелив, Лупин отклонява злобата на Снейп и дава на Невил Лонгботъм неговия пръв миг на слава.

Истината за болестта на професор Лупин се разкрива от Хърмаяни, когато Ремус слага край на сблъсъка между Хари и Сириус в Къщата на Крясъците и тя го разобличава, че е върколак. Замислен и интроспективен, Ремус разкрива трудностите в живота си и история за група приятели, включващи Джеймс Потър и Сириус Блек и създаването на Хитроумната карта. Джеймс наричал нещастието на Лупин " малкият космат проблем".

Хари разбира че Лупин е Г-н Лун - един от създателите на Хитроумната карта. За да докажат истината, Ремус и Сириус принуждават Питър Петигрю да приеме човешка форма и тъжната история за предателството на Петигрю спрямо Лили и Джеймс се разкрива. Но в стремежа си да стигне до Къщата на крясъците, когато вижда върху хитроумната карта как Сириус Блек завлича Рон и Питър към тунела и Хари и Хърмаяни, които ги следват, Ремус забравя да изпие елексира от самакитка и затова той по-късно се трансформира и бива неконтролируем. Петригрю изчезва в гората, а Хари използва Покровителя, за да спаси себе си, Сириус и Хърмаяни от дименторите.Загрижен за безопасността на учениците в "Хогуортс", Ремус подава оставка.

След като напуска Хогуортс, той не може да си намери стабилна работа. Но през есента и зимата на 1996 той работи за Ордена на Феникса , внедрен в тайния комитет на върколаците.



Шаблон:Фентъзи-мъниче