Бял цвят: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Робот Добавяне: br:Gwyn
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
[[Картинка:Solid_white.png|thumb|Бялото е неутрален цвят]]
[[Картинка:Solid_white.png|thumb|Бялото е неутрален цвят]]


'''Бялото''' е основен неутрален [[цвят (оптика)|цвят]] еквивалентен на бялата слънчева светлина и затова разпознаваем от човека предимно в светлината.
'''Белият''' е основен неутрален [[цвят (оптика)|цвят]] еквивалентен на бялата слънчева светлина и затова разпознаваем от човека предимно в светлината.


Един от двата основни неутрални цветове в изобразителното [[изкуство]]. От бялото се произвеждат множество сложни вторични цветове (например [[розово]]то), като при смесването му с основните има способността да ги изсветлява. В съчетание с другия основен неутрален цвят - [[черно]]то, се образува и единствения неутрален вторичен цвят - [[сиво]].
Един от двата основни неутрални цветове в изобразителното [[изкуство]]. От белият цвят се произвеждат множество сложни вторични цветове (например [[розовият), като при смесването му с основните има способността да ги изсветлява. В съчетание с другия основен неутрален цвят - [[черен]], се образува и единствения неутрален вторичен цвят - [[сив]].


{{мъниче}}
{{мъниче}}

Версия от 12:23, 28 юли 2010

Бялото е неутрален цвят

Белият е основен неутрален цвят еквивалентен на бялата слънчева светлина и затова разпознаваем от човека предимно в светлината.

Един от двата основни неутрални цветове в изобразителното изкуство. От белият цвят се произвеждат множество сложни вторични цветове (например [[розовият), като при смесването му с основните има способността да ги изсветлява. В съчетание с другия основен неутрален цвят - черен, се образува и единствения неутрален вторичен цвят - сив.