Футболна федерация на Армения: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Cmrlbg1 (беседа | приноси)
м премести „Арменски футболен съюз“ като „Футболна федерация на Армения“: по-точен превод
Cmrlbg1 (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Арменският футболен съюз''' ({{lang-hy|Հայերեն ֆուտբոլային միություն}}, съкр. '''AФС''') е асоциация на [[футбол]]ните клубове в [[Армения]]. Основан е през [[1992]] г. в [[Ереван]]. Настоящ президент на '''АФС''' е Рубен Хайрапетян. Съюзът е обществена организация, която ръководи развитието на [[футбол]]а в страната и носи непосредствена отговорност за дейността на футболните клубове. Футболният съюз е член на [[ФИФА]] и [[УЕФА]] от [[1992]] г.
'''Футболната федерация на Армения''' ({{lang-hy|Հայերեն ֆուտբոլային միություն}}) е асоциация на [[футбол]]ните клубове в [[Армения]]. Основана е през 1992 г. в [[Ереван]]. Настоящ президент е Рубен Хайрапетян. Федерацията е обществена организация, която ръководи развитието на [[футбол]]а в страната и носи непосредствена отговорност за дейността на футболните клубове. Член е на [[ФИФА]] и [[УЕФА]] от 1992 г.


== Вижте също ==
== Вижте също ==

Версия от 02:12, 5 септември 2010

Футболната федерация на Армения (Шаблон:Lang-hy) е асоциация на футболните клубове в Армения. Основана е през 1992 г. в Ереван. Настоящ президент е Рубен Хайрапетян. Федерацията е обществена организация, която ръководи развитието на футбола в страната и носи непосредствена отговорност за дейността на футболните клубове. Член е на ФИФА и УЕФА от 1992 г.

Вижте също

Външни препратки