Спагети: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
EmausBot (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
[[Картинка:Spaghettata.JPG|дясно|мини|Спагети с доматен сос]]
[[Картинка:Spaghettata.JPG|дясно|мини|Спагети с доматен сос]]
'''Спагети''' (от [[италиански]]: ''spaghetti'', букв. „канапчета“, „връвчици“) е най-популярният вид [[паста]]: тънки пръчици от сушено [[тесто]], които след 5 до 15-минутно варене омекват и се сервират с различни видове [[сос]]ове като болонезе, италиански сос, сос за спагети с тофу и др. Голямата им известност идва от Италия, където се смятат за национално ястие, но се предполага, че произхождат от [[китай]]ското [[фиде]]. Понастоящем са разпространени из цял свят.
'''Спагети''' (от [[италиански]]: ''spaghetti'', букв. „канапчета“, „връвчици“) е най-популярният вид [[паста]]: тънки пръчици от сушено [[тесто]], които след 5 до 15-минутно варене омекват и се сервират с различни видове [[сос]]ове като болонезе, италиански сос, сос за спагети с тофу и др. Голямата им известност идва от Италия, където се смятат за национално ястие, но се предполага, че произхождат от [[китай]]ското [[фиде]]. Понастоящем са разпространени из цял свят. Чушките се омесват със соса от боровинки, добавят се брашно и едно яйце и става един прекрасен бъркоч от който евентуално можете да повърнете. Така че не прекалявайте с боровинките! Бъдете внимателни! Следва по - интересното : картофите се смесват с каймата и се добавят натрошените орехи. След това се изплювате три пъти ( за късмет ) в купата и разбърквате добре. Сосът от боровинки се смесва със соса от картофите и каймата и се заливат спагетите. Прекрасно! Това е рецептата.


[[Категория:Италианска кухня]]
[[Категория:Италианска кухня]]

Версия от 19:33, 17 ноември 2010

Спагети с доматен сос

Спагети (от италиански: spaghetti, букв. „канапчета“, „връвчици“) е най-популярният вид паста: тънки пръчици от сушено тесто, които след 5 до 15-минутно варене омекват и се сервират с различни видове сосове като болонезе, италиански сос, сос за спагети с тофу и др. Голямата им известност идва от Италия, където се смятат за национално ястие, но се предполага, че произхождат от китайското фиде. Понастоящем са разпространени из цял свят. Чушките се омесват със соса от боровинки, добавят се брашно и едно яйце и става един прекрасен бъркоч от който евентуално можете да повърнете. Така че не прекалявайте с боровинките! Бъдете внимателни! Следва по - интересното : картофите се смесват с каймата и се добавят натрошените орехи. След това се изплювате три пъти ( за късмет ) в купата и разбърквате добре. Сосът от боровинки се смесва със соса от картофите и каймата и се заливат спагетите. Прекрасно! Това е рецептата. Шаблон:Храна-мъниче Шаблон:Италия-мъниче